Corona-krisen har allerede øget arbejdsløsheden og det er svært at forestille sig, at udløbet af hjælpepakkerne ikke også vil medføre en yderligere forøgelse af arbejdsløsheden. I denne uges erhvervshistorie præsenterer vi tre stærke kandidater. Dels fordi det er spændende kandidater, men også for at få et par gode fif fra reelle arbejdssøgende til, hvad de gør for at skaffe sig sit næste job.

Samtidig præsenterer vi et par supergode tiltag, som Jobcenter Nordfyn er startet op med, som du kan bruge både som arbejdssøgende og som arbejdsgiver.

Kandidaterne først:

Thomas Andkjær Carlsen

CV

Hvad er dine stærkeste kompetencer?

Får ting til at ske – identificerer og realiserer forbedringsmuligheder

Hvilke værdier betyder noget for dig?

Ærlighed/arbejdsomhed/loyalitet

Hvad ser du som din vigtigste indsats for at finde et nyt job?

Netværk/LinkedIn

Martin Schwarz

CV

Hvad er dine stærkeste kompetencer?

Løsningsorienteret

Hvilke værdier betyder noget for dig?

Ansvarlighed, empati, teamwork, professionalisme, åben kommunikation

Hvad ser du som din vigtigste indsats for at finde et nyt job?

Netværk, personligt som professionelt, headhunter.

Stig Andersen

CV

Hvad er dine stærkeste kompetencer?

På det personlige plan: Forretnings- og helhedsorienteret, handlekraftig og beslutningsstærk, struktureret og organiserende samt robust og vedholdende

Fagligt: Effektivisering og optimering ift. LEAN-filosofien, bæredygtig forandringsledelse samt ledelsessystemer – kvalitet, miljø, energi, arbejdsmiljø

Hvilke værdier betyder noget for dig?

Ansvarlighed og ordentlighed, gensidig respekt og tillid, åben og ærlig

Hvad ser du som din vigtigste indsats for at finde et nyt job?

Netværk

En kort video sammen med ansøgning eller når man præsenterer sig selv på LinkedIn eller andre medier virker også godt. Thomas A. Carlsen kan du blive endnu klogere på her via denne video.

Jobsøgning virtuelt er i fremgang – jobsøgning og tiltrækning af kvalificerede kandidater via videorekruttering sker f.eks. via seeknspeak.dk

Jobcenter Nordfyn har netop igangsat to nye spændende initiativer.

Straks-Rekruttering:

Metoden går helt enkelt ud på, at virksomheden bliver tilbudt et direkte møde med et antal håndplukkede kandidater. På mødet får virksomheden lejlighed til at præsentere sig selv som arbejdsplads, og kandidaterne får ligeledes en lejlighed til at præsentere sig selv. Virksomheden tager efterfølgende en 1:1 samtale med hver af kandidaterne. En Straks-Rekruttering kan foregå jobcenteret, ude i virksomheden eller sågar virtuelt via Skype Business.

Nemt, hurtig og effektiv rekruttering – både for kandidaterne og for virksomheden.

Profilering via Virksomhedsservice, Jobcenter Nordfyns LinkedIn profil:

Virksomhedsservice har sin egen LinkedIn profil, som løbende præsenterer ledige kandidater. En kort beskrivelse af kandidatens kompetencer og personlighed. Nogle gange i selskab med andre kandidater, andre gange en ”solo præsentation”. Nogle gange branche-opdelt, andre gange sammen med kandidater fra andre branche.

Dette indslag deles bredt på LinkedIn via Virksomhedsservice profilen, og derfra videre via de enkelte virksomhedskonsulenter i Jobcenter Nordfyn…. Og når derfor vidt omkring til mange virksomheder, som derved får kendskab til kandidaterne. Se for eksempel dette opslag!

Ønsker du at høre mere om disse muligheder? Kontakt gerne Virksomhedsservice på

Tlf.:  64 82 82 80, e-mail vs@nordfynskommune.dk