Årets iværksætter

Nordfyns Erhverv og Turisme vælger hvert år tre nominerede til prisen som Årets iværksætter.

Prisen som Årets iværksætter bliver kåret af de medlemmer, der deltager i NEET’s generalforsamling. Før 2019 blev prisen kåret af bestyrelsen i Nordfyns Erhverv og siden Nordfyns Erhverv og Turisme.

Årets iværksætter 2023: Vild Hvede

Vild Hvede I/S er et nyopstartet mikromølleri med egen kornproduktion og har formået at etablere en spændende virksomhed baseret på jordens ressourcer.

I 2021 blev mølleriet etableret, finansieret gennem COOP crowdfunding. Det var starten til en flot udvikling med salg både B2B rundt i landet, men også via egen webshop og gårdbutik med både bager og pizzeria.

Vild Hvede udvikler virksomheden på fornemste vis til glæde for kunderne, lokalområdet og jordens ressourcer.

Årets iværksætter 2022: Den Frie Digitale Skole

Årets iværksætter Den Frie Digitale Skole

Den Frie Digitale Skole fik prisen som Årets iværksætter. Den Frie Digitale Skole giver online undervisning til børn og unge, der af forskellige årsager ikke kan indgå i undervisningen på en normal skole i en periode. Anni Pilegård Christensen startede skolen op i efteråret 2019, og siden har skolen formået at fordoble omsætningen år efter år. Der er nu 273 elever i skolen, der bliver undervist af ca. 50 lærere.

Årets iværksætter 2021: Restaurant MøBer

Årets iværksætter 2021 Ejerne af Restaurant MøBer var med live fra deres restaurant via skærmen.

MøBer fik prisen som Årets Iværksætter for deres succes som restaurant trods en opstart præget af corona. Ejerne Frederik og Xenius Mønster Berner Nielsen stræber efter at holde et højt niveau, og det har i den grad givet resultater.

Årets iværksætter 2020: Den Gode Historie

Verden har brug for gode historier, siger Dorthe Bomann, der er indehaver af virksomheden Den Gode Historie. Og det kan hun i høj grad hjælpe virksomheder med i deres markedsføringstiltag.

Hendes baggrund er journalistik, og hun har arbejdet for mange forskellige medier. Dog ville hun gå selvstændigt, og det er ikke fortrudt – og det er også gået godt. Derfor fik hun prisen som Årets Iværksætter 2020.

Årets iværksætter 2019: Nykjærs Malerfirma

Nykjærs Malerfirma er valgt som Årets Iværksætter 2019 af medlemmerne i Nordfyns Erhverv og Turisme.

Nykjærs Malerfirma har investeret rigtig mange penge i virksomheden til biler og andet grej, der gør det til en effektiv forretning. Det er begyndt at give et fornuftigt afkast.
Virksomheden lavede en plan for at der skulle være 10 ansatte efter fem år. Allerede efter små tre år var de 12, heraf tre lærlinge.
Man mærker deres fælles passion for at drive et højkvalitetsfirma.

Årets iværksætter 2018: Human Walking

Human Walking er valgt som årets iværksættervirksomhed 2018. Virksomheden har udviklet en helt ny version af en rollator. Den nye version hedder CrossWalker, og giver en meget mere naturlig gang ved brug end en traditionel rollator.

Ejer Birgitte Vangsgaard er fysioterapeut og har gennem mange år set hvordan rollatorbrugere har haft en helt forkert gang, der også giver en helt forkert holdning. Det ville hun gøre noget ved, derfor blev CrossWalker udviklet. Det er også lykkedes Birgitte at få eksterne investorer med i projektet. Udover det rent forretningsmæssige, lægger Birgitte meget vægt netop det at hjælpe mennesker til et bedre liv.

Den er nu prøvet af i flere forskellige miljøer, både på hospitaler, plejehjem og andre institutioner. Den har allerede vundet priser, og er nu klar til at blive solgt i Danmark, men der er også planer om at kigge på eksportmarkederne.

Et stort marked ligger og venter.

Årets iværksætter 2017: House Nordic ApS

House Nordic er valgt som årets iværksættervirksomhed 2017, fordi virksomheden er vækstet med rekordfart. Der var to medarbejdere, da virksomheden startede 1. jan. 2017, og ved årsskiftet til 2018 er medarbejderstaben vokset til seks fuldtidsansatte og otte timelønsansatte. Ligeledes er omsætningen det første år dobbelt så høj som budgetteret.

Store nye europæiske kunder er kommet til, og det forventes at omsætningen vil vokse til det dobbelte i både 2018 og 2019.

House Nordic eksporterer nu til ni europæiske lande.

Årets iværksætter 2016: Kasper Sjødahl

Kasper Sjødahl er valgt som årets iværksætter, fordi han viser et helt enestående drive.

  • Er meget opsøgende på nye mulige forretninger
  • tager herigennem kontakt til alle, så længe der bare er en forretningsmulighed.

Siden opstarten i foråret 2015 har virksomheden K. Sjødahl vist meget, meget høje vækstrater, og tiden til ansættelse af medarbejder(e) nærmer sig med hastige skridt.

Årets iværksætter 2015: BKT Krom og Slib ApS

BKT Krom og Slib ApS er valgt som årets iværksætter, fordi virksomheden besidder de evner, der er nødvendige for at overleve som iværksætter: Dygtighed og en utrolig stærk vilje.

I oktober måned kunne virksomheden starte med at producere, og det var efter på kun 3 måneder at have:

  • Fundet egnede lokaler
  • Købt udstyr i Italien, Tyskland og Danmark
  • Fundet kunder at producere for
  • Gennemført en miljøgodkendelse

Særligt sidstnævnte arbejde med at få en miljøgodkendelse kræver rigtig stor vilje og meget tid. En tid der skulle findes sammen med et på daværende tidspunkt fuldtidsjob som lønmodtager i en anden virksomhed.

Det har heller ikke skadet i udvælgelsen, at BKT Krom og Slib positivt tilvalgte Nordfyn efter i første omgang at have haft overvejelser om en anden kommune, der dog viste sig at være for dyr – og fordi sagsbehandlingen på Nordfyn har vist, at vi kan agere meget hurtigt.

Årets iværksætter 2014: De Fynske Gårde

Begrundelsen for tildelingen:

Kristian Kyed har på få år markeret sig i det nordfynske område som anerkendt producent af fødevarer baseret på limousinekvæg. I den korte periode han har haft virksomhed har han markedsført sin virksomhed meget professionelt og involveret sig i mange projekter. I 2014 er der investeret i et slagteri. Med disse aktiviteter har Kristian Kyed bragt sin virksomhed i en stærk markedsposition på området ”bæredygtige kvalitetsfødevarer”.

Nordfyn Erhverv ser derfor ejeren som rollemodel for nystartede virksomheder, fordi han:

  • Producerer og markedsføre sine produkter på en dygtig og kreativ facon, uden at miste fokus på virksomhedens indtjening.
  • Har vilje til vækst og evne til at træffe rigtige beslutninger i pressede situationer.
  • Fuldstændigt forstår at service og kvalitet er afgørende momenter for at bevare og udvikle sit marked.
  • Har overskud til at Involvere sig i lokalområdets erhvervsudvikling.
Årets iværksætter 2013: Parking Solvision ApS

Begrundelsen for tildelingen:

Leif Nørregaard har, sammen med sine medarbejdere, på få år, formået at udvikle sit forretningsområde således at virksomheden i dag er de førende på det nationale marked og er på vej på eksportmarkederne.

Ejeren fremstår som rollemodel for andre nystartede virksomheder, fordi han:

  • Evner at omsætte ideer til fornyelse på en dygtig og kreativ facon, uden at miste fokus på virksomhedens indtjening.
  • Forstår at markedsføre sit brand og område godt.
  • Har vilje til vækst og evne til at træffe rigtige beslutninger i pressede situationer.
  • Forstår at service og kvalitet er afgørende momenter for at bevare og udvikle sit marked.
Årets iværksætter 2012: Otterup Hotel

Iværksætterprisen gik til værtsparret Charlotte og Poul Winther fra Otterup Hotel.

Værtsparret har på få sæsoner formået at forny og udvikle det lokale hotel. Det er sket via en ny og spændende måde at slå igennem på – og vokse i et stærkt konkurrencepræget marked.
Charlotte og Poul Winther er gode til at omsætte ideer til fornyelse på en dygtig og kreativ facon – uden at miste fokus på virksomheden. Værtsparret forstår at markedsføre deres brand og område godt. De har vilje og evne til at træffe rigtige beslutninger i pressede situationer og har lyst til vækst. Otterup Hotel viser stor forståelse for udvikling af det lokale erhvervsliv.

Årets iværksætter 2011: Coisbo Beer

Årets iværksætter blev Coisbo Beer. De har formået at slå igennem på og vokse i et stærkt konkurrencepræget marked. Virksomheden fremstår som rollemodel for andre iværksættere, fordi ejeren evner at omsætte sin lidenskab for øl og sit talent til et efterspurgt produkt, og stilsikkert markedsfører produkter. Desuden viser han vilje og evne til at vokse ved at ansætte medarbejdere i virksomhedens første fase, og han viser stor fighterånd og engagement.

Årets iværksætter 2010: CM Stål & Montage

Ejerne Claus Nielsen og Michael Frederiksen har bevist, at det stadig kan lade sig gøre at starte virksomhed i jern- og metalbranchen i Danmark.

CM Stål & Montage er en rollemodel for andre, fordi den er:

  • En professionel virksomhed, der leverer certificerede løsninger til forbrugere af rustfrit stål og aluminiumsarbejde.
  • En virksomhed, der er meget handlekraftig og mobil, og som leverer ydelser, der stadig efterspørges i Danmark.
  • En virksomhed, som har en ledelse, der med deres energiske udstråling giver gode løfter for fremtiden for branchen.
Årets iværksætter 2009: Modus Grafisk

Modus Grafisk er en succeshistorie, hvor indehaveren Bianca Giese har vist, at det kan lykkes, selv når det ser allermest mørkt ud. Selv om virksomheden mistede 70 % af sin omsætning i sin start på Nordfyn, er det lykkes at kæmpe sig igennem med succes.

Modus Grafisk har bevist, at en adresse i et yderområde ikke er nogen hindring for at skabe en velfungerende virksomhed i vækst.

Bianca Giese er som person det gode eksempel til efterfølgelse gennem sit store engagement i lokalområdet. Hun er således både aktiv i menighedsrådet, som kirkesanger og i ungdomsklubben.

Årets iværksætter 2008: CT Offshore ApS

CT Offshore ApS løber med prisen som årets iværksætter, fordi:

Ejeren udviser overblik, mod og engagement og har vist, at det kan lade sig gøre at starte og drive rederivirksomhed på Nordfyn.

Virksomheden har ageret professionelt fra starten og på ganske kort tid har skabt sig et godt navn i branchen.

Ejeren med stor viden på sit forretningsområde har skabt grundlag for nye arbejdspladser i det nordfynske område.

Årets iværksætter 2007: Maingate Danmark

Maingate Danmark er årets iværksætter 2007.

Virksomhedens ejer Martin Dufresne er startet i en branche, der er under stærkt konkurrencepres.

Ejeren udviser overblik, mod og engagement og har vist, at det kan lade sig gøre at starte virksomhed med succes i et landdistrikt og samtidig bo og drive virksomhed under samme tag.

Virksomheden har indtænkt nye medarbejdere og eksport i forretningskonceptet fra starten.

Ejeren har selv finansieret forretningsideen fra starten.

Årets iværksætter 2006: APA House A/S – Concept Design

Virksomhedens ejere har haft mod til at starte i en branche, der er under stærkt konkurrencepres.

Virksomheden har fra begyndelsen indtænkt globalisering i forretningskonceptet.

Virksomheden har selvfinansieret en stor del af forretningsidéen i opstarten.

Virksomheden har haft en professionel bestyrelse fra starten.

Ejerne har udvist stor entusiasme og engagement. Kombineret med en stor viden på området, har denne teamspirit været medvirkende til at skabe et godt fundament for en sund virksomhed i det nordfynske område. Virksomheden fungerer dermed som en god rollemodel.

Årets iværksætter 2004: Føniks Vagt

Føniks Vagt udskiller sig ved at være yderst pligtopfyldende og som kunde føler man sig i gode og kompetente hænder. Virksomheden har en stor faglig kapacitet og mange års erfaring fra job som lønmodtager i samme branche. Virksomheden fremstår som meget professionel og Lars Thomsen fungerer som en god rollemodel for andre iværksættere, da han udviser stor iværksætterånd og ikke er bange for at udleve sin drøm – eller tage chancer.

Årets iværksætter 2005: God Service

Den private sygeplejevirksomhed God Service og ejeren Maria Jensen modtager årets pris, da hun på ganske få år har præsteret at skabe en sund og hurtigt voksende virksomhed med kunder inden for et stort geografisk område.

Virksomhedens fremtidsperspektiver – og muligheder er mange, og God Service har på et enkelt regnskabsår mangedoblet omsætningen og ansat flere nye medarbejdere. Ejerens entusiasme, vilje og personlige drive til at udvikle virksomheden har været stærkt medvirkende til, at virksomheden er vokset.

“Omsorg med omtanke” har virket som inspiration over for den kommunale hjemmepleje, og God Service har gennem sit fokus på fleksibilitet og individuel omsorg skabt et bæredygtigt koncept.

Ligeledes sætter Maria Jensen med sin virksomhed fokus på generelle samfundsmæssige problemstillinger og har derved været med til at sætte nye standarder for sundhed og omsorg.
Senest har God Service markeret sig ved at sætte fokus på seniorpolitik og har gennem ansættelse af  “det grå guld” vist vejen for andre virksomheder.

God Service beskæftiger ca. 60 ansatte og henvender sig til borgere i Odense, Bogense, Otterup og Søndersø.

Kontakt

Martin Hjorth

Erhvervskonsulent

Martin Hjorth

Tlf. 61 19 15 99
E-mail: mrh@neet.dk 

Jørgen Stig Bårris

Erhvervskonsulent

Jørgen Stig Bårris

Tlf. 61 96 05 69
E-mail: jsb@neet.dk