Lebæk Biler i Søndersø har godt gang i bilsalget, fortæller indehaver Nicky Lebæk. Der er rigtig mange nordfynboer der køber biler i den kategori, som Nicky sælger, nemlig biler i prisklassen 25.000 til omkring 60.000 kr.

Lebæk Biler er en lille forretning, hvor der kun er Nicky som ansat: ”Selv om der til tider kan være meget travlt, er der i det daglige ikke behov for flere medarbejdere.”

Nicky har altid været interesseret i salg og har gennem livet solgt mange forskellige ting. Dog endte det med biler, da det alligevel havde hans største interesse.

Nicky fortæller, at der både er kollegaer og konkurrenter blandt de mange aktører inden for brugtbilbranchen på Nordfyn: ”Der er rigtig mange, jeg samarbejder med i forskellige sammenhænge. Det er lige fra skrothandlere i den ene ende til udveksling af biler i den anden. Som når jeg tager biler ind fra en kollega, der har modtaget den i bytte ved en anden handel.”

I den forbindelse fortæller Nicky, at det er hans opfattelse, at de fleste forhandlere her på Nordfyn har godt gang i bilsalget.

Biler hos Lebæk Biler

Op til 80 biler på pladsen

Det går også godt med salget hos Nicky. Kunderne er alt fra den unge der skal have sin første bil, over dem der vil have nummer to bil og til pensionisten, der bare vil have en lille billig bil.

Nicky er udlært sælger, har arbejdet i gartnerier og arbejdet i ti år som klejnsmed. Men det endte jo med bilsalg. Han har haft op til 80 biler stående på pladsen, hvor mange dog har stået og ventet på at blive klar til salg. Det kniber dog lidt med tiden når man kun er én, men det går kraftigt fremad, understreger Nicky. Målet er, at alle biler på pladsen er salgsklare.

Nicky har ikke planer om de store ændringer i fremtiden. Måske vil han tage lidt nyere biler ind, hvis markedet kan bære det. Det kunne jo være i forbindelse med, at folk får lidt flere penge på lommen.

Nicky startede sin forretning i 2008, og det er gået pænt fremad siden. ”Jeg ser det gode købmandskab i at købe til en rimelig pris, sætte i stand og sælge med en god fortjeneste.”

Nicky fortæller, at den gennemsnitlige pris på en bil hos ham er kr. 30.000.- og det er jo på et niveau, hvor de fleste kan være med. Hos Lebæk Biler kan man handle uden en krone på lommen. Nicky har et samarbejde med et finansieringsselskab, der overtager kundens billån. Han modtager hele købsbeløbet i løbet af et par dage, og finansieringsselskabet overtager al risiko derefter.

Bilbasen, Gul og Gratis og Den Blå Avis er Nickys primære salgskanaler. Dog er der ved at snige sig lidt på Facebook ind fra sidelinjen.

Kunderne kommer i princippet fra hele landet, specielt hvis Nicky har noget rigtigt spændende på lager. Folk har nogle præferencer, som for eksempel en ældre Saab, og så kører man gerne langt for at få fat i sådan en bil.

Nicky er en optimistisk ejer af en nordfynsk bilforretning, som tjener penge og samtidig er rigtig glad for det, han går og laver.

Læs mere

Lebæk Bilers hjemmeside