Forestil dig et slot fra 1500-tallet, hvor verdensmål spirer og gror i den nordfynske muld. Her forenes nutidens fokus på bæredygtighed med en historie, der går helt tilbage til Grevens Fejde.
Så er du på Dallund Slot, hvor de tykke gamle mure og smukke omgivelser kan danne rammen om alt fra konferencer, seminarer og kurser – eller hvad med din 50-års fødselsdag?

Dallund Slot er smukt beliggende et noget langt badmintonsmash fra Søndersø. Relationen til badmintonsmashet kommer fra slottets direktør Tore Vilhelmsen, der udover at have en fortid som advokat også har en fortid som formand for BadmintonDanmark.

Direktøren Tore Vilhelmsen fra Dallund Slot

Tore Vilhelmsen startede i jobbet 1. april i år og skal fortsætte Bjørn Bahnsens (ejer af slottet og nok mest kendt som ejer af møbelvirksomheden Trio Line) arbejde med at gøre det fysisk hvide Dallund Slot til et grønt slot.

”Vi har fokus på den grønne bundlinje. Ikke kun af ord, men også af gavn. Det står konkret i vores vision, at driften skal være CO2-neutral og det er altid FN’s mål for bæredygtighed, samfund og ledelse, der danner fundamentet for vores arbejde,” fortæller Tore Vilhelmsen.

Og at det netop ikke kun er ord, ses af, at Dallund Slot har opnået B Corp-certificering. Det tildeles kun ”de bedste af de bedste” indenfor bæredygtighed, og i skrivende stund er der under 100 virksomheder i Norden, der har kunnet opnå certificeringen. Der laves en 360 graders screening og foretages en vurdering indenfor over 250 konkrete punkter. Tore Vilhelmsen fortsætter:

”Vi er stolte over certificeringen, men det stopper ikke her. For at fastholde certificeringen, så skal vi hele tiden udvikle vores forretning bæredygtigt. Selvfølgelig skal bundlinjen også være bæredygtig, men det skal til enhver tid spille sammen med en bedre udnyttelse af klodens ressourcer.”

Trappen ved Dallund Slot

I Dallund Slots arbejde indgår også at engagere sig i lokalsamfundet. For at nævne nogle stykker, så blev der for lokalbefolkningen afholdt Sct. Hans-arrangement med musik i slottets flotte park. Der er opsat smukke rosendekorationer for at bakke op om Rosenfestivalen, og i forbindelse med SPROGENSE blev der afholdt et udsolgt arrangement med Pia Søltoft, hvor Søren Kierkegaards tanker om det danske sprog kunne kombineres med lækker mad og evt. overnatning i et af de 24 værelser.

”Vi tænker meget lokalt. Vi køber en del lokale fødevarer og så vil vi også gerne have lokalbefolkningen herud til vores forskellige arrangementer. Det lokale engagement er en del af vores bæredygtighedsstrategi, men selvfølgelig vil vi også gerne have Nordfyn-boerne til at være vores ambassadører.”

Og det er svært ikke at være ambassadør, når man har besøgt slottet. Dallund Slot og rammerne om slottet er fortryllende. Privat sø, skov og park samt sauna og bålhytte. Selvforsyningsgraden er stigende med blandt andet 170 æbletræer, bistader og mulighed for at fiske egen mad i søen. Hertil kommer at der med indgang fra østfløjen er en skøn vinkælder, der spreder sig på lidt over 100 kvm.

Og for gæsterne, der jo kommer fra hele landet, er det positivt at det ligger midt i Danmark og kun godt 10 km fra motorvejen. Samtidig lige midt på Nordfyn, så gæsterne nemt, hvis de måtte have behovet, kan nyde alle Nordfyns øvrige fortræffeligheder – what’s not to like.

Se mere

dallundcastle.dk