Campingpladserne ved Hasmark og Bogense, der nu hedder First Camp Hasmark Strand og First Camp Bogense City, hører under First Camp, der ejes af den nordiske kapitalfond Norvestor.

Norvestor investerer udelukkende i nordiske virksomheder med potentiale for vækst og har stor fokus på bæredygtig udvikling.

First Camp selv er en finansiel stærk, professional og langsigtet investor, som kigger på campingsegmentet med helt nye øjne.

Vi mødtes med Kim Petersen, der er driftschef for alle First Camps pladser i hele Danmark, på First Camp Bogense City.

Han fortæller at First Camps pladser alene i Danmark omsætter for ca. 100 mio. kroner, og det er på de ni pladser, der for nuværende er i folden. Så er der nylig overtaget fire Camp One pladser, der til efteråret bliver til First Camp-pladser. Dermed når omsætningen op på 150 mio. kroner, og sammen med Jesperhus der også har samme ejere, ja så når den samlede omsætning op på 250 mio. kroner alene her i Danmark.

Den samlede omsætning i hele virksomheden er oppe på en milliard kroner. Ambitionen er inden for to til tre år at omsætte for to mia. kroner. Den omsætningsfremgang skal i høj grad opnås ved organisk vækst, men også ved fortsatte opkøb. En stor del af væksten skal komme fra både skuldersæson og den normale lavsæson – også her på Nordfyn. Men det kræver en stor indsats fra både First Camp og NEET, men også fra kommunens side.”

Der skal vækstes på den hard core turisme, men i lige så høj grad på B2B-segmentet. Det er håndværkere, specialister og andre der rejser rundt i Danmark med deres arbejdskraft, der skal have et sted at overnatte. Disse segmenter skal i langt højere grad tiltrækkes til at overnatte på First Camps pladser rundt omkring i landet. Og det er allerede et segment der er i kraftig vækst, og det har jo den sidegevinst, at byerne ved disse pladser også vil se en øget omsætning. På kædeplan er omsætningen på dette segment gået fra omkring nul til 25-30 mio. kroner på relativ kort tid. I Danmark er det fire til seks mio. der ligger i dette segment, med en forventning om et stigende marked.

Kim Petersen foran campingvogne

Kim har stort set i hele sin karriere beskæftiget sig med campinglivet på den ene eller anden måde. Det har både været produktion af telte, salg af campingvogne og telte og import af campingvogne. Han blev lejrchef her i Bogense i 2017 og var på pladsen, da First Camp overtog. Herefter var han destinationschef i et års tid, inden han landede på den nuværende hylde med ansvar for driften på alle pladser i Danmark.

Det at være i campingbranchen er ved at ændre sig meget. Før var det en branche der vel var lidt romantik over med en beskæftigelse, der var afgrænset til den reelle sæson. Nu er det blevet en branche, der ligner andre brancher mere og mere. Der foregår en konstant udvikling i takt med kundernes krav, og man ser et stigende antal faste medarbejdere på fuldtid, da mange pladser efterhånden har helårsåbent.”

Her er det positivt, at man ser medarbejdere der har et helt andet forhold til deres arbejdsplads, og som tager ansvar i hverdagen. First Camp har typisk 4-5 fuldtidsansatte på deres pladser her i Danmark.

Når man er driftschef for så mange campingpladser i Danmark, bliver der tilbragt mange timer og kilometer i en bil. 70-80 tusind kilometer bliver det til for Kims vedkommende om året, og det er en nødvendighed, selv om de faste medarbejdere er fint selvkørende.

Hvilke forventninger har Kim så til den kommende sæson for de to pladser her på Nordfyn?

Sæson 2019 var helt fantastisk, men så var der jo corona-pandemi i et par sæsoner, og så kom 2022 som var god med fyldte pladser, hvoraf mange var rullende gæster, men også ca. 30% fastliggere. Vores forventninger til 2023 er kæmpestore, og jeg forventer at alle tidligere rekorder bliver slået i år. På nuværende tidspunkt er bookingtallene meget fine, så der er grundlag for optimisme.”

Han fortæller, at dem der vælger campingpladsen i Bogense, gør det for at bruge selve byen og den flotte havn. Mens de der vælger campingpladsen i Hasmark, bliver på pladsen og nyder den flotte strand.

Så på Hasmark Strand er der alt for børnene, og i Bogense er der i højere grad noget for de voksne.

Grundlæggende vil First Camp gerne lave lidt nyt hvert år. Blandt andet blev minigolfbanen i Bogense færdig, og der er lavet forbedringer på legepladserne.

Derudover er der lavet forbedret skiltning, mange hytter er blevet renoveret, servicebygningerne er også blevet renoveret, og så skal svømmehallen i Bogense have den helt store tur med blandt andet helt ny dug i bassinet.

I Hasmark kommer der blandt andet en ny kæmpe terrasse i forbindelse med legepladsen, så der både er noget for børn og deres forældre. Hytterne bliver renoveret, og badelandet bliver opgraderet. Der er også planlagt en masse andre forbedringer.

Alt det kan kun lade sig gøre, fordi ejerne har en filosofi om, at en stor del af overskuddet skal reinvesteres og tilbage til pladserne. Og det er jo rigtig godt for fremtiden.”

Læs mere

firstcamp.dk