Der skal ikke herske tvivl om, at vi er stolte over at kunne præsentere toppen af poppen indenfor kunstverdenen, nemlig værker af Michael Kvium på Otterup Geværfabrik. En udstilling, der primært består af værker samlet af en nordfynsk kunstsamler, og som dermed giver udstillingen nordfynsk autenticitet.

Men vi er også stolte over at kunne præsentere toppen af poppen indenfor sofaer, ligeledes med nordfynsk autenticitet. I godt samarbejde med Eilersen i Skamby kan vi nemlig tilbyde gæsterne til udstillingen, at de udover at nyde Kviums fantastiske værker også kan nyde værkerne siddende i et par af Eilersens superskønne sofaer. I den anledning har vi været på besøg i Skamby for at høre, hvordan det går hos N. Eilersen A/S.

CEO Marianne Koch-Pedersen og PR & Communications manager Lisa Kjær Jensen stiller beredvilligt op til en snak om, hvad Eilersen er for en størrelse. Og man skal ikke være længe i deres selskab, førend man mærker at historien i virksomheden og det, at N. Eilersen A/S er en familievirksomhed, ligger dybt begravet i værdierne i virksomheden og dermed også hos Marianne og Lisa.

eilersen karet

Historien startede i Stensby, hvor Niels Eilersen startede med at bygge hestekareter – med stort fokus på kvalitet og brugervenlighed. Familieforretningen tog for alvor fart i 1895, hvor det nuværende hovedsæde i Skamby blev udgangspunktet. Sidenhen er Eilersen vokset til en international virksomhed med produktion i Slovakiet og Kina og med forhandlere mere eller mindre globalt. Eilersen arbejder topprofessionelt, men også som en virksomhed, der sørger for at værne om historien og familiens værdier.

Firmaets logo ”Hestekareten” er tilbage fra Stensby og understreger historien. I dag er det 4. generation, som viderefører virksomheden Eilersen, der er specialiseret i højkvalitets polstermøbler og ultimativt håndværk. Selve navnet er synonymt med kvalitet, og Eilersen har et fantastisk verdensomspændende ry for sine sofaer. Mange af Eilersens modeller har allerede status som klassikere.

Eilersen stiller som nævnt to af deres særdeles lækre sofaer op på Otterup Geværfabrik i forbindelse med Michael Kvium-udstillingen. Hvad er motivationen?

”En Eilersen-sofa er toppen indenfor vores felt. Michael Kvium er det indenfor sit felt. Otterup Geværfabrik har en spændende historie. Det har vi også. Det er derfor et perfekt match, og så glæder det os som lokal virksomhed at bakke op om et spændende nordfynsk initiativ”, slutter Marianne Koch-Pedersen.

Svært at være uenig.

Læs mere

Eilersen

KVIUM COLLECTED – en samlers passion