DS Wollenberg ApS i Veflinge er en af flere virksomheder, der har valgt Nordfyn som deres domicil.

Wollenberg er en dansk virksomhed med en stor partner i Vietnam. De udvikler og fremstiller forskellige metalvarer og maskiner.

Direktør Nicolai Wollenberg fortæller, at partnervirksomheden i Vietnam producerer varer i stort set alle slags metaller. Derude foregår produktionen på gamle pressemaskiner, nogle med en fortid i Danmark, så det er højteknologisk produktion på lavteknologiske maskiner.

Wollenberg har startet en fabrik i Vietnam sammen med partneren på basis af brugt forarbejdningsudstyr. Partneren i Vietnam har de kendt igennem 15 år. Det er primært Nicolais far Jimmy, der selv har opholdt sig i Vietnam gennem en årrække, der har fået fabrikken op at stå.

”Kunderne er primært fødevareindustrien, der efterspørger emner i rustfrit stål, det er også kunder i sværindustrien, hvor vi er underleverandør, og så er der forskellige industrier, der efterspørger håndhjul i mange forskellige afskygninger. Der er også mange kunder indenfor landbrug og marineindustrien. Der hvor vi gerne vil være store, er i forhold til manuelt forarbejdede emner. Specielle ting, som kræver meget forarbejdning og mange svejsninger for eksempel. Men også store serieproduktioner”, siger Nicolai.

De fleste af produkterne bliver solgt i Danmark, men Tyskland og Holland er voksende markeder, og her er der forventninger om øget salg. Wollenberg får flere og flere samarbejdspartnere i Danmark, bl.a. inden for produktion, men især malerarbejde og overfladebehandling er i en opadgående kurve.

”En digital transformation er også undervejs på alle platforme, inklusive et digitalt katalog over alle de produkter, Wollenberg kan levere. Dette er direkte en indsats rettet mod eksportmarkederne”, fortæller Nicolai. ”Vi går ind på en filosofi om at være kundernes lager. Især det tyske marked efterspørger fleksibilitet og minimal kapitalbinding, og her satser vi stort.”

Wollenbergs lokaler

Den danske del af Wollenberg blev startet i 2016, og her hoppede Nicolai med på vognen sammen med hans far.

De havde brug for noget lagerkapacitet og kiggede sig rundt for at finde et egnet sted. Der skulle også være plads til at udvikle og teste nye produkter, så det krævede nogle kvadratmeter. Et eksempel på et udviklingsprojekt er en maskine, der kan affedte emner helt uden brug af kemikalier. Det kunne blive en stor succes.

Men hvorfor blev stedet lige Veflinge?

“Min mor faldt for huset, og min far kunne se alle mulighederne i de tilstødende haller. Så det hele passede godt sammen”, fortæller Nicolai.

Men mon ikke der også er skelet lidt til det gode erhvervsklima i Nordfyns Kommune.

Wollenberg ejere

Her fortæller Nicolai også, at de lægger meget vægt på lokalt netværk og samarbejde på tværs på Nordfyn. Derfor er de også glade for medlemskabet af Nordfyns Erhverv og Turisme, for derigennem at skabe et endnu større netværk i det nordfynske.

Nicolai understreger også, at de er meget glade for den hjælp, som både NEET og Erhvervshus Fyn har ydet i forbindelse med etableringen her på Nordfyn.

Hvordan ser Wollenberg Aps så ud om fem år? Ja, her er Nicolai rimeligt klar i spyttet og tager med det samme ordet vækst i sin mund:

”Vi forventer en omsætningsfremgang på 200 til 300% og en øgning af medarbejderstaben på 10 til 15. Alt sammen forankret på Nordfyn, men nok i lidt større lokaler.”

Dejligt at besøge ambitiøse virksomheder her på Nordfyn.

Læs mere

DS-Wollenberg