Kommunalbestyrelsen har som bekendt, i efterhånden en længere årrække, arbejdet på at Bogense som feriedestination skal have mulighed for at detailhandlen og dagligvarebutikkerne kan holde åbent på årets helligdage for at servicere de mange turister, der gæster byen.

Nu til dags kræver muligheden for at holde åbent på helligdage, at der arrangeres et særligt arrangement på helligdagene, at Kommunalbestyrelsen ansøger Erhvervsstyrelsen herom, OG at Erhvervsstyrelsen siger ja.

Tilhængerne af den urimelige forskelsbehandling, som Nordfyn bliver udsat for i forhold til mange af turistdestinationerne på Vestkysten der altid må holde åbent arrangement eller ej, kunne passende besøge Bogense Kyst Camping.

Kyst Camping Bogense

Efter ”Bogense set fra Oven”, som blev afviklet hen over påsken, lyder det begejstret fra indehaver Rehne Jakobsen:

”Vi kan kun takke for at butikkerne må holde åbent i påsken. Det er vigtigt, vigtigt, vigtigt. Vi kan sørge for at gæsterne har et sted at sove og hygge sig. Men hen over dagen skal de opleve noget, herunder via muligheden for at shoppe. Hvis der er lukket, er jeg sikker på, at det varer længe inden de besøger Bogense igen.”

Udover begejstringen for, at Kommunalbestyrelsen har skaffet muligheden for at butikkerne kan holde åbent i påsken, så er Rehne faktisk også begejstret over gæsteantallet:

”Selvom påsken falder tidligt i år, så har vi haft en rigtig god påske. Mange turister, herunder faktisk mange tyskere. Det har overrasket os lidt, men de regnede med at vi havde åbent og er dukket op løbende.”

”Bogense set fra oven” er en event, der giver gæsterne mulighed for at se udover Bogense og omegn. De 10 forskellige events, herunder åbent i Bogense Vandtårn med kunstudstilling, trampolinhop på Adelgade og helikopterflyvning, var generelt velbesøgte.

meny bogense

Velbesøgt var også MENY. Købmand Peter Ploug Kierkegaard:

”Vi kunne godt mærke at påsken faldt lidt tidligere i år. Der var lidt færre kunder end sidste år, men stadig mange handlede hos os. Omsætningen har været god og påskedagene er rigtig dejlige, idet der er feriestemning og mere ro på. Påskedagene er vigtige for os og turisterne forventer ganske enkelt, at vi holder åbent.”

Det kunne være rart, hvis ”The never ending story” fik en ende, og den urimelige forskelsbehandling internt i Danmark kunne ophøre.