Et år er gået siden Bogense var vært for det 70. VM i Cyklecross, VisitDenmarks overnatningstal for 2019 er udkommet, og de viser en stor fremgang i antal overnattende turister.

Erhvervsdrivende, særligt indenfor serviceerhvervet, i Nordfyns Kommune kan med stor sandsynlighed nikke genkendende til at antallet af potentielle kunder, og ikke mindst omsætningen, sædvanligvis er dybt betinget af vejr og sæson. Det er en kunst at få fyldte butikslokaler, campingpladser og hotelværelser i skuldersæsonen og kræver at man, hvis ikke man har en meget loyal kundekreds, gør noget ekstraordinært. Så hvis muligheden byder sig, er det om at gribe den – sådan er indstillingen hos Nordfyns Erhverv og Turisme, som også står for VisitNordfyn-brandet, hvor der i tankegangen og i væggen på kontoret med fede bogstaver står: ”Ingen kan alt, alle kan meget, sammen kan vi det hele”.

Den 2.-3. februar 2019 var Bogense vært for UCI’s 70. VM i Cykelcross, hvor 289 cyklister fra 24 nationer deltog i løbene. Foruden de 15.000 tilskuere tilstede ved banen, var 200 TV- og pressefolk i Bogense for at sende løbet live til 40 millioner TV seere i 35 lande. UCI Cyclo-Cross World Championships ’19 i Bogense, blev til virkelighed gennem CrossDenmark, et stærkt samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn, Sport Event Danmark, UCI og Danmarks Cykle Union.

Den 11. februar 2020 kunne Danmarks Statistik med deres overnatningstal for 2019 berette om et rekordhøjt antal overnatninger i Danmark. For Nordfyns Kommune gælder det om en flot udvikling fra 2018 til 2019 på ca. 6 %, hvilket svarer til 28.256 flere overnattende gæster for hele året. I februar måned 2019, under afviklingen af det 70. VM i Cykelcross, i Bogense, var der i Nordfyns Kommune 13.098 overnattende gæster, hvilket er en flot fremgang på 28 % ift. forrige års 10.224 overnattende gæster i samme periode. Det er vores generelle indtryk at de nordfynske forretninger, særligt i restaurationsbranchen, har nydt godt af både World Cup og VM i cyklecross.

Udover de store sportseventaktører havde nogle af de mange nordfynske foreninger en helt uundværlig rolle. Under løbet afsatte frivillige fra de lokale sportsforeninger intet mere end 3000 arbejdstimer iført udleverede jakker ved mange vigtige områder. Der var ingen tøven fra foreningerne med at stille frivillige til rådighed. og NEET vil igen sende en kæmpe tak til jer alle! Vi er ikke i tvivl om at vi endnu engang i fremtiden, ved en fælles Nordfynsk indsats, vil kunne udrette noget stort.

Hvis du har en god idé til et event og mangler sparring eller anden støtte, så kontakt Senior eventkoordinator, Susanne Geil, på tlf. 2030 8020 eller e-mail sg@neet.dk

Hvis du ønsker at gøre din forretning mere turistvenlig, eller at blive en del af diverse ’cykelturistinitiativer’ så kontakt Bureauchef, Rikke Lindhøj, på tlf. 6196 0566 eller e-mail rikke@neet.dk