I Otterup ligger Skindladen. Mange har nok været forbi enten for at købe tasker og punge, men også for at få repareret nogle af deres ting i læder.

Hvad mange måske ikke ved er, at der foregår en decideret produktion af lædervarer i lokalerne i Nørregade. Ikke i gængs forstand, altså ikke tasker og punge, men læderemner der er halvfabrikata til andre virksomheder, som laver slutproduktet. Typisk emner i træ, der tilføjes læderremme, læderflet eller andre produkter som håndgreb på skuffer og døre.

Det er Bente og Ove Pedersen, der ejer virksomheden. De har også en ansat på fuld tid, og deres datter hjælper også i virksomheden, specielt i webshoppen.

skindladen ved symaskine

Starten

”Skindladen startede i det små, da vi boede i Søndersø. Min nabo lavede lidt småting i skind, og så var det mig der hjalp med at finde skindrester til hende rundt omkring. Ja, sådan startede det hele, og de første par år var hårde at komme igennem”, fortæller Bente.

For øvrigt er Bente cand.mag. i afsætning, og hendes mand Ove er maskinmester. Ingen af disse uddannelser har noget med fabrikation og salg af lædervarer at gøre, men der har altid ligget denne interesse gemt i Bente.

På dette tidspunkt var det Ove der tjente pengene, og Bente kunne så arbejde med at få skindforretningen op at stå. Der var otte ansatte, da det gik højest. Det var dog for mange, da Bentes arbejde blev meget administrativt, og det var bestemt ikke det hun ønskede. Hun ville arbejde med læder.

På tidspunkt var virksomheden flyttet til Otterup. Nærmere bestemt Nørregade nr. 38, som var Oles barndomshjem.

Her ligger virksomheden stadig, og ejerne bor på samme adresse. Bente oplever det som både godt og skidt at bo samme sted, som ens arbejdsplads ligger.

skindladen beskæring

Indkøb fra hele verden

Udover deres produktion af sutsko, ligger det meste af produktionen i læderremme, greb til døre og skuffer, ophæng og knagerækker, men også helt specielle opgaver som små læderposer eller andet som andre virksomheder bestiller hos dem.

Skindladen sælger også gængse ting som taske og punge, men de bliver produceret i andre lande og importeret derfra.

Skindladen foretager indkøb fra leverandører i hele verden, og Bente og Ove foretager jævnligt rejser ud til dem. Interesserne skal plejes, som de begge er bevidste om. Blandt andet kommer meget af deres tilbehør fra Italien. Her skal det lige indskydes, at der har været lidt forsinkelser på leverancerne netop derfra, i denne periode med corona. Meget af deres skind kommer helt fra Argentina, men det har præcis den kvalitet de ønsker.

”Vi har både store og små kunder. Nogle så store at de bestiller flere tusinde remme ad gangen, andre bestiller få men specielle enheder. Pengene tjenes på de ting, vi selv producerer. Det med at sælge færdige enheder er kun en nebengesjæft, som hænger på den virkelige forretning”, fortæller Bente.

skindladen taske

Webshoppen redder økonomien

Skindladen er blevet virkelig digital, men det startede faktisk før nogen egentlig vidste, hvad det var. En meget primitiv hjemmeside blev startet op af Ove for 20-25 siden, fortæller Bente. Årene på bagen samt de mange klik på hjemmesiden, betyder nu at Google synes de skal stå øverst når man søger på ’’lædertilbehør’’ og nr. tre når man blot søger på ’’læder’’. Det er noget der batter, og det booster salget markant.

Det var i tiden, da Ove sejlede på verdenshavene, disse digitale ideer blev fostret, og det har jo bestemt udviklet sig siden. Nu er det webshoppen, der er det bærende element i virksomheden, og ikke den fysiske butik.

”Her under Covid-19 krisen har salget været meget højt, og det var aldrig gået uden de digitale løsninger. Det er webshoppen, der har reddet økonomien her under krisen. Skindladen er også på Facebook og Instagram, og vi er meget bevidste om vigtigheden af vores digitale tilstedeværelse. Det giver succes og er et must i dagens kommercielle verden”, fortæller Bente.

Læs mere

Se mere på skindladen.dk