Resax i Bogense er en lille regnskabsvirksomhed, der servicerer små og mellemstore virksomheder. Kunderne er inden for alle brancher og er ikke kun placeret på Nordfyn. Der er også mange kunder i Odense.

Virksomheden ejes af Merete Saxbjørn og har rigtig mange kunder. Så mange, at Merete ikke tager flere ind. Dette på trods af, at der faktisk er ansat 1,5 medarbejder foruden hende selv.

Kunderne efterspørger al service inden for regnskab, bogføring, indberetning til Skat og visse HR-opgaver som løn og aftaleforhold.

Jeg er ikke jurist”, siger Merete ”men jeg har arbejdet på juridisk kontor i Odense Kommune i 30 år, så der er alligevel krøbet en del jura ind under huden gennem årene.”

Hun startede virksomheden op i 2005, hvor hun begyndte at lave regnskaber for enkelte små firmaer. Der er så kommet mange til siden, og porteføljen er håndværkere, pizzeriaer, detailhandel, landmænd, dækfirmaer, mekanikere og andre mindre virksomheder, der med glæde giver disse administrative opgaver videre til Resax.

Merete har ikke nogen revisorbaggrund, men har arbejdet på et revisionskontor i mange år og ellers tillært sig en masse regnskabserfaring gennem de forskellige job i kommunalt regi. Kommer der opgaver ind, der kræver en registreret revisor, har hun et fint samarbejde med MS Revision i Krogsbølle, understreger hun. ”Der er nemlig visse opgaver, der kræver en revisor ind over”, tilføjer Merete.

Den lille del af hendes virksomhed, der udfører konsulent/HR opgaver, er for eksempel henvendelser til offentlige myndigheder eller noget omkring aftaleforhold med organisationer. ”Der er så mange, der har lidt svært ved at formulere sig i sådanne officielle skrivelser, så det kan man også få hjælp til”, fortæller hun.

Facaden på Resax

Merete har det meste af sit liv været offentligt ansat, men har altid godt kunnet lide at arbejde, så der var næsten altid et bijob, hun var i gang med. Det var her kimen blev lagt til at starte noget op selv, så ved siden af arbejdet på rådhuset startede hun sit eget lille regnskabskontor op.

Men der var mere energi i Merete, så hun lærte at spille orgel, og så var der gang i tre jobs. Hun begyndte nemlig at spille som vikar i flere forskellige kirker, så nu kunne hun også skrive organist på visitkortet.

Da Merete blev omkring de tres tog hun sin tjenestemandspension ud, men udvidede så aktiviteterne i Resax.

Jeg har masser af kunder, og faktisk tager jeg ikke flere ind nu. Der er så mange virksomheder, hvor ejerne eller lederne hverken har flair eller lyst at jonglere rundt med alle disse tal, eller for den sags skyld have styr på løn, skat og moms. Så vi små regnskabsvirksomheder har virkelig vores berettigelse i markedet”, påpeger hun.

Merete er efterhånden fyldt et par og halvfjerds, men er still going strong. Hun elsker at arbejde og har absolut ingen planer om at stoppe.

Også som organist får mange kirker i det fynske glæde af hendes kunnen ved orglerne. ”Jeg er godt booket op her omkring jul og nytår, og det fortsætter også ind i det nye år.

At hun er en arbejdshest, er sikkert:

Jeg har sommerhus både på Kreta, men også ved Tørresø her på Nordfyn, og begge steder er der indrettet hjemmearbejdsplads, for arbejdes, det skal der.”

Så skal du have lavet regnskab, have styr på aftaleforhold, eller have musik i kirken, så kontakt Merete og Resax.

Læs mere

resax.dk