Et rigtig godt samarbejde med de rette kompetencer kan være helt afgørende for succes ved opstart af en ny virksomhed.

Mange iværksættere har de rigtige ideer og også tit en viden om en del om alt det, der indgår i opstart og drift af en forretning. Men som mange ved, er der mange områder, man skal være på omgangshøjde med for at få succesen i hus.

Derfor er det en god ide at samarbejde med sit netværk. I Nordfyns Erhverv og Turisme hjælper vi nye virksomheder i gang. Vi rådgiver og vejleder, så iværksættere ikke får lavet for mange fodfejl og dermed får en lettere opstart på virksomheden.

Der er dog også specielle områder hvor NEET’s kompetencer ikke rækker helt, så her kommer det store netværk også til sin ret.

NEET har et nært samarbejde med Erhvervshus Fyn, hvor vi har regelmæssige møder med deres konsulenter og ellers trækker på deres kompetencer i mange forskellige sammenhænge.

Denne lille historie handler om netop det samarbejde mellem en iværksætter, Nordfyns Erhverv og Turisme og Erhvervshus Fyn, der ender med en succesfuld opstart af en virksomhed.

Men hvad siger de involverede parter om den proces, der har været i gang inden opstart af virksomheden Preggobox?

Claudia Olak er stifter og indehaver af Preggobox.

Preggobox sælger forskellige plejeprodukter, der er specielt målrettet til gravide. Det er baseret på at kunderne tegner et abonnement og derefter modtager en pakke med månedens produkter. Produkterne er tilpasset månedsvis, alt efter hvor i graviditeten kvinden befinder sig. Alle produkter er uden kemi og andre skadelige produkter.

”Det hele startede, da jeg selv var gravid. Jeg ville gerne stadig gøre sig pæn og se godt ud, men der var ikke rigtigt nogle produkter på markedet, jeg var helt tryg ved. Så kom ideen til Preggobox, da jeg tænkte at der måtte være andre gravide, der havde det ligesom mig. Der måtte være et marked.”

Claudia har en baggrund som kandidat i idræt og sundhed, ligesom hun også er uddannet ergoterapeut. Så hun ved, hvad hun taler om.

Pakkerne indeholder alt lige fra vitaminpiller til cremer, deodorant, forskellig makeup og en masse andre ting.

”Jeg ville i gang, men vidste ikke rigtigt hvor jeg skulle henvende sig for at få hjælp, råd og vejledning. Så så jeg, at Nordfyns Erhverv og Turisme tilbyder at hjælpe nye virksomheder i gang og tog kontakt. Det er jeg glad for, at jeg gjorde.”

Det var erhvervskonsulent Jørgen Bårris hun fik fat i, og de blev hurtigt enige om at sætte et samarbejde i gang. Jørgen fik hende overbevist om, at det var en god ide at komme i gang med projektet. Hurtigt blev Erhvervshus Fyn også involveret, og det var især for at få finansieringen på plads.

Efter de møder havde Claudia virkelig fået blod på tanden, og desuden følte hun sig også forpligtet til at sætte i gang.

Da Preggobox er baseret på digitalt salg, skulle Claudia have en digital strategi. Det er ikke sådan noget man bare lige ryster ud af ærmet, så her kom Erhvervshus Fyn virkelig på banen. Hun fik 50.000,- til at få opbygget denne strategi, som var grundlaget for hele hendes forretning.

”Havde jeg ikke fået hjælp fra NEET og Erhvervshus Fyn, havde jeg ikke siddet hvor jeg gør i dag med en travl forretning, der er i vækst.”

Claudia har allerede planer om at udvide forretningen, men det må vi se på en anden gang.

Måske kunne et abonnement fra Preggobox være en god gave fra en virksomhed til en gravid medarbejder.

Jørgen Bårris fra Nordfyns Erhverv og Turisme

En af dem der har hjulpet Claudia, er erhvervskonsulent fra NEET Jørgen Bårris.

På sit første besøg hos hende konstaterede han, at hun faktisk var rigtig langt i sin proces, og at det var den digitale del, som hendes forretning er baseret på, der skulle have lidt hjælp. Desuden blev der snakket marketing, og alle de andre emner der skal vendes når man skal starte op.

Her sørgede Jørgen for kontakt til Erhvervshus Fyn, hvor der ligger forskellige puljer, hvor man kan søge midler til digital udvikling.

Eigil Pedersen, der er konsulent i Erhvervshus Fyn med speciale i finansiering og Jørgen tog på besøg hos Claudia, hvor Eigil også blev begejstret for ideen med Preggobox.

Herefter fandt Eigil det rigtige sted at gå hen for at skaffe den nødvendige kapital til at starte op.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med erhvervshuset, og vi har en god arbejdsdeling mellem NEET og Erhvervshus Fyn. Og det skal alle vores virksomheder på Nordfyn da være klar over”, fortæller Jørgen.

Eigil Pedersen fra Erhvervshus Fyn

Eigil Pedersen fra Erhvervshus Fyn ved meget om finansiering og har en lang erhvervskarriere bag sig.

Han fortæller at hans opgaver spænder bredt, men at han tager ud og hjælper virksomhederne med det administrative i forhold til strategi og finansiering. Han sparrer også med virksomhederne og behovsafdækker i forhold til hjælp.

Hos Preggobox konstaterede Eigil, at Claudia var meget velforberedt, men også at han fik stillet de rigtige spørgsmål, der fik hende ind på de rigtige spor.

Eigil kom til erhvervshuset med en salg og marketing baggrund. Han har været salgsdirektør, marketingdirektør og sågar også administrerende.

”Det jeg brænder for, er se virksomheder udvikle sig, vækste og få succes. Det er benzin på min motor.”

I det hele taget kan Erhvervshus Fyn hjælpe virksomhederne på rigtig mange planer, så det er bare om at tage fat i dem, gerne gennem NEET. Kontakt erhvervskonsulent Jørgen Bårris på jsb@neet.dk / 61 96 05 69 eller erhvervskonsulent Martin Hjort på mrh@neet.dk / 61 19 15 99

En lille historie om samarbejde. Det at man ikke skal være bange for at spørge om hjælp, og det at være åben over for impulser og god rådgivning.

’’Ingen kan alt, alle kan meget, sammen kan vi det hele’’

Hvad er der i Preggobox? Det viser Claudia Olak dig her!