I går torsdag afholdt Nordfyns Erhverv og Turisme den årlige generalforsamling. Denne gang var rammerne den store hal hos Poul Rasmussen A/S i Otterup.

Der mødte hele 182 op til denne begivenhed, og det er rekordmange. Dejligt at så mange bakker op om NEET.

Formand for NEET’s bestyrelse Henrik Fagerberg, der til daglig er direktør og ejer af Scandrums A/S, bød velkommen. Han takkede for husly og gav udtryk for sin glæde over de mange fremmødte fra de nordfynske virksomheder.

pr byg

Brødrene og ejerne af PR Byg, Jimmy og Martin Rasmussen, fortalte lidt om deres virksomhed, der lagde lokaler til, og lagde vægt på, at de byder kunder fra både erhverv og private velkommen.

Formanden gennemgik dagsordenen og foreslog Jens Erik Steenfeldt som dirigent. Han blev valgt og førte alle sikkert igennem generalforsamlingen.

Bestyrelsens beretning

Henrik Fagerberg aflagde bestyrelsens beretning og kom blandt andet ind på de nye strategier for både turismen og for erhverv samt vækst.

Nordfyns Kommune blev rost for deres erhvervsvenlighed samt for det gode samarbejde med NEET. Det er blevet til over 200 besøg på nordfynske virksomheder i det forgangne år, så erhvervskonsulenterne har haft noget at se til. Henrik kom også ind på vigtigheden af vækst, men understregede at bæredygtighed var en nødvendig ingrediens i denne vækst.

bestyrelsesformand

NEET har i årets løb udbudt et stort antal kurser til virksomhederne, og heldigvis har søgningen til langt de fleste af kurserne været meget stor.

Netværk Nordfyn kom Henrik også ind på og glædede sig over, at der var 25 virksomheder med i netværket, der i løbet af året har været på mange virksomhedsbesøg.

Start ups, måske bedre kendt som iværksættere og fremtidens erhvervsliv, har haft stor glæde af NEET’s 1 til 1 sparring i hele processen med at komme i gang, understregede Henrik.

Formanden kom ind på den nye turismestrategi, hvor den legende ferie er en vigtig del. Der har været et stigende antal overnatninger blandt turisterne her på Nordfyn, men der er udfordringer, da mange danske turister vælger udlandet efter coronapandemien.

På visitnordfyn.dk’s hjemmeside har der været over 250.000 besøgende i 2022, og det er et ret imponerende tal, fortalte Henrik.

forsamlingen

En anden del af NEET, nemlig eventafdelingen, har igen haft et særdeles travlt år. Og at mange af deres arrangementer ligger uden for den mest travle del af sæsonen, er jo et stort plus, kunne formanden berette.

NEET har indført en 4 dags arbejdsuge, blandt andet for at bibeholde arbejdspladsen som attraktiv. Det kommer kunderne dog ikke til at mærke, da der er indført en turnusordning, og åbningstiderne er de samme.

NEET har rigtig mange medlemmer, nemlig 577, og det er nok danmarksrekord i forhold til indbyggertallet i kommunen, men vi vil gerne have mange flere. Så der er flere initiativer på vej, sluttede formanden.

Gennemgang af budget

Efterfølgende gennemgik direktør Per Olesen årsregnskabet og budgettet og foreslog sluttelig en mindre kontingentforhøjelse, som blev vedtaget uden kommentarer.

per olesen

Der var ikke indkommet nogen forslag til bestyrelsen.

Valg af bestyrelsesmedlemmer

Så var tiden kommet til valg af bestyrelsesmedlemmer, og følgende var på valg:

dirigent

  • Henrik Fagerberg
  • Jimmy Rasmussen
  • Dorthe Møller
  • Svend Erik Errebo

Alle blev genvalgt uden modkandidater.

Som suppleanter blev Bjørn Wendelin og Kent Nicolajsen valgt.

BDO blev igen valgt som den virksomhed, der skal revidere NEET’s regnskab.

Valg af Årets iværksætter

Så var tiden kommet til præsentation af kandidaterne til årets iværksætter, og de nominerede var:

  • Nature Works
  • Den Frie Digitale Skole
  • Galleri Knægt

Sædvanen tro var det de fremmødte på generalforsamlingen der skulle vælge hvem kåringen skulle tilfalde, så der kom gang i stemmesedlerne.

Resultat af afstemningen følger.

Virksomhedsprisen

virksomhedsprisen

Virksomhedsprisen, som er indstiftet af Nordfyns Kommune, blev overrakt af Helle Waagner, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget. Denne pris gives til en virksomhed, der har udvist rummelighed og taget et socialt ansvar. Vinderen blev Chrone’s Entreprenør og Anlæg ApS.

Klimatalk med Mogens Lykketoft og Sebastian Mernild

Verdensmål, grøn omstilling, klimaændringer, cirkulær økonomi, bæredygtighed – ja det er noget, der er oppe i tiden.

Og for at gøre medlemmerne lidt klogere på alle disse begreber havde NEET inviteret Mogens Lykketoft og Sebastian Mernild, der er klimaforsker på SDU.

lykketoft

Mogens Lykketoft, der var formand for FN’s Generalforsamling da Verdensmålene blev vedtaget, viste Verdensmålene:

I forhold til klimaet er forandring og samarbejde på en helt ny måde nødvendigt. Hvis vi ikke når de klimamål, så vil den civilisation, vi kender, ikke overleve. Danske virksomheder skal gå ’’All in’’ og sælge varer og tjenesteydelser til den øvrige verden for at opnå klimamålene.”

Han var ikke sikker på at el-teknologien med batterier som drivkraft var vejen frem i alle sammenhænge. Fly, skibe og store lastbiler ville ikke kunne anvende denne teknologi, da batterierne er alt for tunge. Her mente han at fremtiden hvad det angår ligger i det der kaldes Power to X. En teknologi, der anvender brint som det primære drivstof.

sebastian mernild

Sebastian Mernild fortalte om klimaforandringer, ubalance i klimaet og om global opvarmning:

Det er nødvendigt at gøre noget, og det skal ske hurtigt.

klimatalk

De understregede også begge to i en talk med Dorthe Bomann fra Den Gode Historie, at det var vigtigt at politikerne tog ansvar og turde tage de alvorlige beslutninger.

Klima- og Miljøprisen

Miljøprisen

Anders Thingholm, formand for Teknik- og Miljøudvalget, uddelte kommunens Klima- og Miljøpris, og den gik til virksomheden Compusoft A/S, der har et klart strategisk fokus på miljø og bæredygtighed – til gavn for det grønne liv på Nordfyn.

Årets iværksætter 2022

Så var tiden kommet til at afsløre hvem der skulle kåres som Årets iværksætter 2022, og det blev Den Frie Digitale Skole, som ejes og drives af Anni Pilgaard Christiansen.

årets iværksætter

Hun blev rigtig glad for kåringen:

’’Prisen betyder utroligt meget for os. Vi er meget stolte over at der er peget på os, og det betyder også meget for vores medarbejdere med denne anerkendelse. For det er jo i lige så høj grad deres fortjeneste, for ellers var vi jo ikke nået til hvor vi er i dag. Så vi sætter stor pris på, at der er peget på os.’’

Årets virksomhed 2022

Så kom tiden til kåringen af Årets virksomhed på Nordfyn 2022, og de nominerede var:

  • Dametøjsbutikken Giørtz
  • Møbelfabrikken Eilersen
  • Maskinfabrikken Polund A/S

Hvem der skal være Årets virksomhed på Nordfyn, bestemmes af NEET’s bestyrelse. Og de nåede frem til, at det skulle være Møbelfabrikken Eilersen, der løb med sejren og æren.

Direktør hos Eilersen Marianne Lind Koch-Pedersen var glad for prisen:

’’Dejligt, det betyder jo anerkendelse både fra kommunens side og fra befolkningen. Det er megafedt, så jeg er rigtig glad.’’

Vi ses til næste år

Det skal lige tilføjes, at der under generalforsamlingen både var vådt og tørt, samt rigtig god underholdning fra teatersportgruppen Kosmonauterne, så de fremmødte fik en på grineren.

kosmonauterne

Vi glæder os allerede til næste år!

Se video med højdepunkter fra årets generalforsamling her ➡

PS. Husk erhvervsturen den 24. august 2023. Skriv datoen i kalenderen.