Nordfyns Erhverv og Turisme har mange forskellige samarbejdspartnere, som kan understøtte erhvervsindsatsen overfor det nordfynske erhvervsliv. Bl.a. Det Syddanske EU Kontor.

Der findes mange forskellige økonomiske støtteordninger i EU-systemet. Men det kræver ofte et stort arbejde for at komme i betragtning, ligesom man skal være skarp på, hvilket støtteprogram man skal søge.

Derfor samarbejder NEET med Det Syddanske EU-kontor.

De tilbyder 1:1 vejledning, tjek af idéer til EU-projekter, match med EU-programmer, kvalitetstjek af ansøgninger, sparring om EU-projektudvikling, kompetenceudvikling i Syddanmark, adgang til europæiske og danske netværk, hjælp til partnersøgninger, kurser og workshops samt studieture til Bruxelles.

Kontoret holder til i Bruxelles, men har også et par medarbejdere siddende i Forskerparken i Odense. Derudover kommer medarbejderne fra Bruxelles jævnligt på besøg i Danmark.

I 2018 havde NEET 3 projekter med EU-kontoret, hvoraf et projekt endnu ikke er afsluttet.

I sidste uge havde vi besøg af Else Dyekjær Mejer, der dagligt arbejder med erhverv og innovation. På vores tur besøgte vi tre virksomheder, der på hvert deres felt er både førende og innovative og hele tiden udvikler deres virksomhed.

Vi besøgte HEW A/S, der arbejder med affaldssystemer og rengøring af disse. HEW har aktivt glæde af de muligheder, der findes for støtte til udviklingsprojekter, da de har fået tildelt midler flere gange. HEW er førende på flere områder og har de seneste år søsat et nyt projekt, nemlig vask og rengøring af indkøbsvogne i supermarkeder. Man har simpelt hen udviklet en ”mobil vaskemaskine”, der kører rundt og vasker ved de enkelte forretninger. Det er et område, man forventer sig en del af i fremtiden. HEW blev i 2018 kåret som Gazelle virksomhed i Børsen.

syddansk eu kontor besøger Nordfyn

Vores næste besøg var hos JUTEK. JUTEK udvikler og fremstiller traktorer og udstyr til juletræsproduktion helt fra bunden. Det er et nicheområde, hvor man laver kundetilpassede løsninger. Det er derfor vigtigt at være tæt på de potentielle kunder, og JUTEK deltager derfor på en række messer i hele Europa og USA. Virksomheden eksporterer ca. 75% af sin produktion, bl.a. til Tyskland og USA.

Dagen sluttede med besøg hos Scandrums A/S. Virksomheden arbejder med både genbrug og ny produceret emballage til transport og fødevarebranchen, som f.eks. palletanke, dunke, flasker og spande. Virksomheden har haft en flot udvikling i en årrække og har vækstet bl.a. via opkøb og nye samarbejder. Virksomheden har også afdelinger i Norge og Sverige. Scandrums forventer fortsat vækst og udforsker hele tiden nye muligheder.

Formålet med besøgene var at fortælle om de muligheder, der ligger i EU-systemet, og så naturligvis at EU-kontoret fik indsigt i nogle af vores dygtige nordfynske virksomheders arbejde.

Har du et projekt, som du gerne vil have sparring til, så kontakt NEET. Vi kan så vurdere, om der er muligheder for eventuel støtte og hvilken vej, vi skal gå.

Kontakt erhvervskonsulent Jørgen Stig Bårris på tlf. 61960569 eller e-mail jsb@neet.dk