©Nordfyns Kommune

Med over 140 tilmeldte var Nordfyns Kommunes nytårskur tirsdag aften velbesøgt.

Udover et par gode taler af borgmester Mette Landtved-Holm og direktør Per Olesen, så blev gæsterne inspireret af iværksætter og tech-ekspert Thomas Terney, der gav et godt indblik i mulighederne og udfordringerne med kunstig intelligens.

Thomas Terney til nytårskuren

Thomas Terney havde nok på forhånd læst skepsissen i øjnene på aftenens gæster.

For efter at have gennemgået nogle af de ufatteligt mange muligheder som kunstig intelligens allerede nu giver os, så citerede han den engelske forfatter Douglas Adams, der humoristisk har beskrevet menneskers holdning til teknologi, afhængig af alder, med følgende deludsagn: ”Alt opfundet, efter du er 35 år, er imod tingenes naturlige tilstand og skal undgås.”

Nytårskuren Douglas Adams

At dømme efter de efterfølgende drøftelser i Bogense Rådhus’ smukke lokaler, så var der dog enighed om, uanset alder, at kunstig intelligens og alle dens muligheder skal udnyttes.

Spørgsmålet er jo så altid hvordan!

Mange mennesker ser på skæøm til nytårskur ©Nordfyns Kommune

Hvordan bliver 2024 for erhvervslivet?

Nytårskuren afholdes jo i indledningen til et nyt år, så vi har benyttet lejligheden til lige at tage temperaturen hos tre af de deltagende virksomheder:

REA automatdrejning

REA Automatdrejning ApS, Lone Demant og Peter Nielsen:

“Vi kan da godt mærke at corona, krig og stigende renter sammen med fyldte lagre har sat sit præg på markederne. Men vi er kommet igennem 2023 uden afskedigelser, og selvom markedet stadigt virker afventende, så tror vi på et fornuftigt 2024.”

lkn byg og anlæg og bygma

BYGMA, Otterup, Flemming Rosendal:

”Efter vilde tider henover corona, så har markederne de sidste par år sat sig lidt. Jeg tror vi har fundet et passende niveau, og mit udgangspunkt er, at 2024 bliver et godt år.”

LKN Byg A/S, Kent Nicolaisen:

“Vi havde et godt 2. halvår af 2023 og forventer også at der bliver gang i den i 2024. Men konkurrencen bliver hård.”

Se mere

Nordfyns Kommune præsenterede årsfilmen 2023 på nytårskuren – klik her og se filmen!