Efter et særdeles succesfuldt DREAMBALLOON CUP 2021 – DM i varmluftballon i sidste uge, går Nordfyns Erhverv og Turisme i luften igen. Denne gang med fly.

På lørdag afvikles Vintage Aerobatic Meeting 2021 på HCA-Airport med deltagelse af 16 pragtfulde gamle fly fra hele Europa. Der afholdes henover lørdagen konkurrence i kunstflyvning, og der venter lidt af et flyvende eventyr. Flyene ejes ofte af meget dygtige og erfarne piloter, der er tidligere Air Force eller professionelle piloter.

Direktør Per Olesen: ”Det er forhåbentligt indledningen på et længevarende samarbejde. Planen er, at der skal holdes VINTAGE AEROBATIC WORLD CHAMPIONSHIP hvert andet år i Danmark og vores håb er, at det bliver placeret på HCA-Airport, så vi sammen kan udvikle arrangementet til noget rigtigt stort. Gamle skønne fly og dygtige piloter er en cocktail, der bare skal fyres af. Samtidigt kombineret med masser af spændende aktiviteter på jorden.”

Rundt omkring i Europa står der mange vidunderlige veteranfly, der er velegnede til at loope, rulle og tumle i luften. Mange af flyene er i top-stand, men ”keder sig”, fordi ejeren ofte bare flyver en tur ”rundt om flagstangen” eller til at sparke-dæk-fly-in i ny og næ. Begge dele er selvfølgelig ikke så ringe, men mange piloter har lyst til at bruge flyene til det de rent faktisk kan; det de oprindeligt var bygget til.

Under normale vilkår skulle weekendens arrangement være et VM, men grundet corona har det ikke været muligt at hente de dommere til konkurrencen, som har kunne kvalificere det til et VM. Det ændrer ikke ved, at der venter en publikumsmæssig oplevelse, når 3 kategorier af fly skal konkurrere. Det er VINTAGE, hvor flyene er ældre end fra 1955, i CLASSIC, hvor flyene er ældre end fra 1975 og så REPLICA.

militrækøretøjer til vintage aerobatic meeting

Udover flyvningerne der ligger mellem 10:00 og 16:00, så vil der være masser af aktiviteter på landjorden. Besættelsesmuseum Fyn og den Flyvende Hangar holder åbent. Reenactment-folk vil sørge for at området har stemning af både 1. og 2. verdenskrig, og du får hos flyverhjemmeværnet mulighed for at søge efter en skjult bombe.

Per Olesen: ”Vi har længe haft overvejelser om, hvordan vi kan bringe lufthavnen i spil i relation til events. Gamle pragtfulde fly har en appeal hos både unge og gamle, ligesom de fleste bliver imponeret, når man ser hvor meget man egentligt kan lave med en flyvemaskine, selvom nogle af dem er endda rigtigt gamle. Vi glæder os til at være med til at bringe lufthavnen i spil til events og kan kun anbefale at køre en tur forbi på lørdag mellem 10:00 og 16:00.”

Så rådet lyder også i denne uge: ”KIG OP på Nordfyn”.