Danmarks, måske endda Europas første LED-informationsskærme, der hovedsageligt er drevet fra solens energi, stilles op på Nordfyn udenfor Otterup, Søndersø, Morud og Bogense. De miljøvenlige LED informationsskærme er tiltænkt at markedsføre events, oplysningskampagner, begivenheder og aktiviteter for virksomheder, foreninger og kommunen til områdets borgere og gæster.

Undersøgelser i Århus har vist, at digitale informations-skærme er en rigtig god kommunikationsplatform og at der er markant flere trafikanter, der bemærker digitale skærme end almindelige skilte. Derfor har der fra flere sider været udtrykt ønske om, at der på Nordfyn opstilles LED Informationsskærme for at kunne informere om områdets fortræffeligheder.

”Vi glæder os over, at vi kan tilbyde områdets foreninger og virksomheder samt selvfølgelig Nordfyns Kommune en ny og moderne kommunikationsplatform. Vi har valgt nogle skærme i højformat, så de giver et ”slankt look” og så vil de blive placeret, så lyset fra skærmene generer de lokale borgere mindst muligt,” lyder det fra direktør Per Olesen for Nordfyns Erhverv og Turisme.

Selvom det er væsentligt dyrere, så er der valgt en grøn profil. I samarbejde med danske Expromo bliver der lavet fire miljøvenlige LED-pyloner, som hovedsageligt er drevet af solens energi fra integrerede solceller på bagsiden af skærmenes LED-komponenter. Systemet har gennem længere tid været testet hos Expromo, men det er første gang at systemet bruges i drift, og det er den første af sin slags i Danmark.

”Vi synes, det er vildt spændende at være med i dette pilotprojekt. For os er det endnu en super måde at understøtte den grønne dagsorden, og samtidig sparer vi også penge på det løbende elforbrug. Nordfyn ligger som bekendt mod nord, og det har den lidt negative konsekvens at bagsiden af skærmene, hvor solcellerne sidder på, primært vender mod nord. Det begrænser soloptagelsen, men alligevel forventes en strømbesparelse på mellem 50 og 70 procent,” fortæller Per Olesen.

Nordfyns Erhverv og Turisme har sendt en ansøgning til Nordfyns Kommune, der formelt skal godkende opsættelsen.
Skærmene forventes i så fald at være klar til drift omkring påske.