Torsdag, den 7. marts kårer vi på NEETs generalforsamling Årets Iværksætter 2023. Vi kan her præsentere de tre nominerede. Husk det er dig som deltager på generalforsamlingen, der vælger hvem af tre nedenstående virksomheder, der skal have prisen.

Bro 14 wolf camper

BRO 14 – Wolf Camper

Går du langs Østre Mole i Bogense vil du have mulighed for at besøge én af de nominerede til Årets Iværksætter 2023. Her ligger butikken Wolf Camper, der sælger dansk designet friluftsbeklædning og udstyr.

Butikken drives af Monika Dybendal Holst og havde første åbningsdag den 1. april 2022. I en periode på 1,5 år dobbeltjobbede Monika som efterskolelærer og som detailhandler. Butikken går så godt, at Monika fra 1. september i 2023 har været fuldtidsbeskæftiget med butikken.

Monika, som både er stolt og ydmyg over nomineringen, fortæller gerne om glæderne ved hendes job som selvstændig:

”Det er dejligt at have sit eget, og jeg nyder at snakke med alle de mange mennesker vi har i butikken hen over året. Jeg bliver helt høj, når kunderne forlader butikken og takker for en god service.” 

Kunderne er naturligvis turisterne, men Monika mærker også en stor lokal opbakning fra borgerne på Nordfyn. Hertil kommer at Monika deltager på messer og julemarkeder, ligesom butikken bruges til forskellige arrangementer som drengerøvsaften og for eksempel jagtforeninger og som udgangspunkt for de populære Walkabouts, hvor deltagerne vandrer i de naturskønne omgivelser omkring Bogense.

Se mere på Facebook.com/Bro-14-Wolf-Camper

multi jacob

Multi Jacob

3 små børn, kone og selvstændig. Jo, tiden er godt besat hos Jacob Vestergaard, indehaver af firmaet Multi Jacob, der også er nomineret som årets iværksætter. Firmaet er beliggende 10-12 kilometer uden for Bogense på Melbyvej.

Jacob, som i december måned blev 33 år, har siden sommerferien arbejdet fuldtids som iværksætter. Det efter en periode at have dobbeltjobbet som montør hos Haarslev Industries A/S og som selvstændig. Jacob Vestergaard:

”Jeg tog springet fordi jeg kunne se, at jeg havde nok at lave til en heltidsstilling, og så er jeg sikker på, at mit netværk er stort nok til, at jeg også fremadrettet har nok at lave”, fortæller den unge iværksætter og fortsætter: ”Det er dejligt selv at planlægge sin tid, og så er det sjovt at lave noget nyt hver dag. Jeg har ikke to ens dage.”

Selv om Jacob indrømmer, at han arbejder mere end 37 timer, så har familien prioritet:

”Jeg sætter en ære i også at være familiefar. Jeg starter nok tidligere end de fleste. Som regel mellem 5 og 6 og kan til gengæld ofte hente børn.”

Hvis man er i tvivl om, hvad Multi Jacob laver, så er det bare ind og besøge hans facebook-side, hvor man vil opdage alsidigheden. Smedearbejde, multihåndværker og havearbejde er i porteføljen. Multi Jacobs logo siger vel egentligt det hele: ”Kort fortalt – Jacob kan alt”.

Se mere på Facebook.com/MultiJacob

Vild Hvede ©Rita Kuhlmann for Heartbeats.dk

Vild Hvede I/S

Er du til mel der har fået en kærlig håndtering, både når kornet dyrkes og i processen fra korn til mel, så er Vild Hvede I/S beliggende i Væde ved Veflinge lige noget for dig. Ingeborg Pauls og Emilie Berning ejer Vild Hvede I/S, er begge uddannende i naturressourcer på Københavns Universitet og sammen med Bjarne Schaldemose er de fælles om at producere og udvikle næringsrige fødevarer.

Mikrolivet i jorden er afgørende for produktionen, og hele vejen fra korn til mel sker med respekt for naturen og dens processer. For bedst at sikre kornets naturlige næringsstofsammensætning stenformales melet. Kornet bliver derfor møllet nænsomt på stenkværn og i små portioner og ved at male mel helt frisk sikrer Vild Hvede, at det mel man får fra deres mølleri altid er næringsrigt, aromatisk og fyldt med gode mikroorganismer.

Mølleriet blev etableret i november 2021 med en nyindkøbt stenkværnsmølle, finansiereret af bidragsydere igennem COOP Crowdfunding. Udover mølleriet drives der en webshop: En gårdbutik, hvorigennem der sælges lokale delikatesseprodukter, bagerelaterede produkter og friskmalet mel. Omsætningen kommer fra en god blanding af B2B og B2C – bl.a. står produkterne hos flere salgssteder fordelt rundt omkring i landet. I 2022 blev der tegnet kontrakt med Odense Kommunes kantiner. I 2022 startede Vild Hvede med afvikling af kurser. I 2023 åbnede en bager i forlængelse af mølleriet, hvor man kan købe brød direkte, og han leverer også ud til bl.a. restauranter.

”Vi er stolte over nomineringen. Det er hårdt arbejde at være selvstændig, men for os er det en stor gave, at vi får lov til at udvikle vores virksomhed på vores egen måde. Vi nyder stor opbakning fra lokalområdet, og det giver en stor glæde i dagligdagen”, lyder det fra Emilie Berning.

Det er et par unge iværksættere med Ingeborg på 27 år og Emilie på 29 år, men de er sammen startet på en spændende rejse, og udgangspunktet er allerede rigtigt godt.

Se mere på vildhvede.com