Den 20. og 21. juli byder Bogense velkommen til opstarten på “Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe”, hvor over 50 historiske træskibe vil sætte sejl. Denne begivenhed, som finder sted i Bogenses maleriske gamle havn, er ikke bare en sejlads; det er en fejring af maritim kulturarv og fællesskab.

sejlskibe

Hen over weekenden vil sejlskibene ankomme til Bogenses gamle havn, og du vil opleve en helt særlig maritim stemning med masser af spændende aktiviteter.

I år markeres også et særligt jubilæum med fejringen af Manneken Pis’ 90-års fødselsdag. Besøgende kan forvente en fyldt weekend med interessante aktiviteter, herunder historiske havnevandringer, krible krable-ture ved stranden og en chance for at møde nysgerrige racekaniner. Derudover vil der være livemusik, lokale fødevarer, kunsthåndværk og meget mere.

sejlskibe

For børnene er der interaktive aktiviteter, der inkluderer sjov med papirbåd-sejlads og en lærerig tur på stranden ledet af guide Linda, hvor de kan udforske og lære om havets liv. For de voksne er der mulighed for at smage på lokalt producerede delikatesser og nyde underholdningen i historiske omgivelser.

simon mott kanon

Bogenses charmerende gamle havn bliver scenen for startskuddet mandag den 22. juli kl. 10:00. Og et startskud ikke bare af navn, men helt reelt. Kanoner Simon Mott vil med sin skønne gamle kanon salutere sejladsen i gang og signalerer starten på en venlig kappestrid på vandet, hvor skønheden og stoltheden af de gamle træskibe virkelig kommer til udtryk.

Klik her og se alle de spændende programpunkter!