Mark Skovgaard Larsen er indehaver af Skovgaard Maskinservice ApS. En virksomhed, der stille og roligt vokser og breder sig.

Mark er uddannet landbrugsmaskinmekaniker i 2010. Han arbejdede derefter i forskellige virksomheder indenfor maskiner og lifte, blandt andet J. Franks Liftservice på Lindø.

Efter nogle år på Lindø fik Mark mulighed for at købe Oles Traktor Service i Fredericia i 2017.

”Det var vel det egentlige startskud til at blive selvstændig, ” siger Mark. ”Men jeg har også tidligere haft en lille virksomhed, der hed Mekaniker Fyn.”

Skovgaard maskinservice varevogn

Ny afdeling via en julefrokost

I Oles Traktor Service var der ikke så travlt i starten, og Ole og hans medarbejder Michael brugte nogen tid på at trille tommelfingre. Men Mark ville noget med forretningen, så han tog rundt og delte visitkort ud i trekantområdet. Samtidig tog han en god snak med folk i området. Det har betydet, at der i dag er fire ansatte i afdelingen i Fredericia.

Her sælges og repareres have- og parkmaskiner, robotplæneklippere samt miljøbenzin, motorsave, buskryddere og lignende. Desuden laver de også deciderede smedeopgaver: Der svejses, skæres og fræses i forbindelse med mange specialopgaver. Der laves hydraulikslanger i alle afskygninger, ligesom der er presseværktøj i de fire servicevogne. Virksomheden laver også årseftersyn på alle typer landbrugsmaskiner, lifte og entreprenørmaskiner.

”Der er også en afdeling på Lindø, og det startede egentlig med en julefrokost,” fortæller Mark: ”Her blev vi enige om, at det var en god ide at jeg købte mig ind i J. Franks Liftservice.”

Her laves der lifte og trucks, og der er tilknyttet to servicebiler.

Mark skovgaard i varevognen

Fra ejer og svend til 8 mand

”Jeg vil egentlig gerne vækste yderligere, men der er måske en øvre grænse. Alene af den grund, at jeg ikke er den type chef, der sidder og styrer tingene fra et kontor, men at jeg selv vil ud at skrue på maskinerne. Og så kan det være svært at overskue alt, hvad der foregår.”

Om sommeren, når der er rigtig travlt, er de to mand mere for at klare det hele. Mark vil gerne udvide forretningen, så de kan være ansat fuldtids året rundt. Han er på udkig efter deciderede vinteropgaver, så han kan opnå en mere ensartet belastning året rundt.

Ja, det startede i 2017 med Mark selv og en svend. Nu i 2020 er de 8 mand, hvoraf den ene er en lærling. Flot vækst. Men det stopper ikke her. Mark vil gerne også være vognmand, og er i gang med tilladelsen. Ligesom han allerede har købt en lastbil. Han kunne også godt tænke sig en legetøjsbutik!

Ja, mere vil have mere.

Læs mere

Se mere på virksomhedens hjemmeside!