I år er der noget på torvet i Otterup, der ikke plejer at være der. Nemlig ti træhytter, der allerede er sat op.

Vi har spurgt formanden for Otterup Handels- og Erhvervsforening Per Springborg om baggrunden for det nye tiltag.

Jeg har tidligere haft en bod på H.C. Andersen Julemarked i Odense, og i 2019 fik jeg den ide, at det også måtte være muligt at lave et julemarked i Otterup.”

Det var meningen at det skulle være udrullet i 2021, men at stable sådan noget på benene koster penge, så de skulle først skaffes. Der blev startet en indsamling for at skaffe den nødvendige kapital. Det var primært blandt borgere og ikke mindst blandt erhvervslivet i Otterup og omegn. Man kunne donere små og store beløb, som skulle anvendes til blandt andet de ti træhytter, der er grundstammen i julemarkedet.

Mange borgere donerede et beløb, og det viste et stort lokalt engagement i projektet. Men det der virkeligt gjorde det hele muligt, var de store donationer fra det lokale erhvervsliv.”

Hytter til Otterup Julemarked

For eksempel donerede en forening, der skulle opløses, lige knap 40.000 kr., der stod på deres konto efter at foreningen var opløst.

I alt blev der samlet 239.400 kr. ind.  Et helt formidabelt resultat, der gjorde det hele muligt. Det har taget ca. 10 måneder og en hulens masse arbejdstimer at få det hele på skinner. Det er ikke kun hytterne, der skulle finansieres. Udsmykning, strømtilførsel, opmagasinering og mange andre ting kræver også penge, så ingen penge kommer til at brænde i lommen.”

Julemarkedet holdes over tre weekender. Det er 25.-27. november samt 2.-4. og 16.-18. december. Alle ti hytter er fuldt booket alle tre weekender, og der er oprettet en venteliste til dem der ikke fik booket i tide.

I boderne vil der være smagsoplevelser og en masse nye ting, som de forretningsdrivende vil diske op med. Det vil sige at det ikke kommer til at ligne et kræmmer- eller loppemarked, men at det er reelle nye varer, der er i hytterne. Der er forskellige forretninger der har lejet sig ind fra weekend til weekend, så de besøgende kan komme flere gange uden at møde de samme ting på julemarkedet.

Jeg tror på at det hele bliver en succes, både for de handlende og naturligvis de besøgende. Derfor er det også tanken, at julemarkedet skal være en tilbagevendende begivenhed år efter år.”

Der er også mange andre aktiviteter på programmet til Otterup Julemarked: Besøg af selveste Julemanden, nisseorkester, hestevognskørsel, gårdmandsmusik, kirkekor, lokale bands og miniheste der kan klappes.

Læs mere

otteruphandel.dk