På vores rundrejse til nogle af dagligvarebutikkerne på Nordfyn er vi nået til den sidste butik. Nemlig MENY i Bogense. Vi satte købmand Peter Ploug Kierkegaard stævne for at høre om sommerens salg og hans forventninger til årets julehandel.

Peter fortæller, at sommeren normalt er højsæson i en turistby som Bogense.

Der har været ups and downs her over sommeren. Maj og juni var fantastiske måneder med en rigtig god omsætning, men så kom juli med det dårlige vejr, og der nåede MENY kun indeks 95 i forhold til sidste år. Vi svævede ellers på en lyserød sky i juni og forventede derfor en rekordsommer, men så kom juli, og mundvigene begyndte at pege nedad.”

Dog var der en opgang under ’’By Night’’ i slutningen af juli med en rigtig god omsætning, så derfor blev det ikke helt skidt. Medvirkende til det var et stort arrangement på parkeringspladsen ved MENY, samt et arrangement oppe i byen, som trak en masse gæster til huse.

August startede med regnvejr, men der kom en del tyske turister, som hjalp til med at skabe en god måned alligevel. I august er der som bekendt Rosenfestival i Bogense, og lige præcis i den weekend skinnede solen, og der var rigtig mange mennesker i byen. Især lørdag var der et brag af en omsætning i butikken. Den sidste del af august er de fleste danskere taget hjem og på arbejde igen, men det opvejes til dels af tyske og hollandske turister, der holder ferie lidt senere på året. Så august måned lander på indeks 98, og det er jo ikke så ringe endda.”

MENY bogense

Den første sommer

Peter har været lidt spændt på netop denne sommer, da det er den første som købmand i butikken.

Han har været i butikken i en del somre, så han kender variationerne over de forskellige år. Men hans første som øverste chef var han selvfølgelig meget spændt på.

Jeg er bestemt ikke skuffet over en lidt vejrmæssigt blandet sommer. Set over de fire sommermåneder har det været rigtig fint. Omsætningen er bestemt kommet hjem, det har bare været fordelt over nogle flere måneder. Ja, der er faktisk vækstet pænt på de fire sommermåneder. Vi har vel aldrig solgt så meget pasta til spaghetti og kødsovs som i juli i år. Pastaen blev simpelthen revet ned af hylderne, men der blev også solgt bøffer og vine, for når man er på ferie, skal der lidt godt til, selvom det regner. Så der er blevet hygget på trods af regnen.”

Julen er noget særligt

Hvad med julehandelen? Ja julen er nu altid noget særligt, fortæller Peter. Det er traditionerne der er i højsædet, så flæskesteg, and og hvad der ellers hører til, bliver der solgt meget af, beretter han:

Når ’’Black Friday’’ er overstået, begynder julehandelen så småt. Men når den så kommer i gang, ja så bliver der handlet ind.  Det er ikke kun mad og drikke. Kravlenisser, kalenderlys, lyskæder og alt der har med julen at gøre, havner i indkøbskurven. Og indtil nu tegner det til at blive en rigtig god jul, rigtig god endda.”

Så samlet set bliver 2023, Peters første år som købmand, et meget fint år, vurderer han. Samtidig er de blandt de nominerede i kampen om at være Danmarks bedste supermarked.

MENY Bogense

Forandring fryder

Efter Peter kom til som købmand, er der også sket forskellige ændringer i MENY Bogense. Der er blevet etableret en osteafdeling i forbindelse med delikatessen, og der er blevet åbnet op ind til slagterne, så alle kan følge med i hvad der sker.

Hele pakkeafdelingen er rykket ned til lageret, så pakkerne ikke fylder op i forområdet ved bageren. Det gav ikke mening at kunderne skulle stå i kø for at handle hos bageren, fordi andre skulle hente deres pakker.

Det har givet forområdet et helt andet udtryk, og det har nok også givet kunderne en helt anden oplevelse hos bageren.

Ellers er der ikke de helt store planer, men en trimning og lidt anderledes indretning i selve butikken er undervejs.

Så en glad købmand der ser tilbage på et rigtig godt år, på trods af en meget regnvåd juli måned.

En god rundtur

Det var afslutningen på vores lille rundtur i den nordfynske dagligvarehandel, og man må vel sige at det var positive købmænd og uddelere, vi mødte på vejen.

Det ser også ud til, at forventningerne til julehandelen er meget optimistiske, ligesom fremtiden tilsyneladende også ser ret lys ud for dagligvarehandelen. Dette til stor glæde for vores turister, men så sandelig også for alle de fastboende i Nordfyns Kommune.

Se mere

meny.dk/meny-bogense

facebook.com/menybogense