Compusoft blev kåret som Årets Virksomhed 2020 ved sidste års generalforsamling 10. juni 2021.

På Nordfyns Erhverv og Turismes årlige generalforsamling skal årets nordfynske virksomhed for 2021 kåres.

Der er nomineret tre virksomheder, der alle lever op til de fleste af de kriterier, der er opstillet som krav for at kunne opnå titlen.

De opstillede kriterier er følgende:

– Virksomheden skal være i vækst.

– Den skal have en innovativ tilgang til forretningen.

– Virksomheden skal være jobskabende.

– Den skal eksportere eller have planer om det.

– Virksomheden skal være synlig og dermed gøre Nordfyn kendt.

– Den skal være en succes på målbare parametre.

– Den skal tænke på miljøet og have en grøn profil.

Det er meget man som virksomhed skal leve op til, men vi ved, at rigtig mange nordfynske virksomheder gør det. Derfor har det også været nemt at finde frem til de tre, der er nomineret til titlen.

Her kommer en kort præsentation af de nominerede virksomheder:

JM Optik

JM Optik i Søndersø og Odense

Indehaver Steen Mortensen fortæller, at det går rigtig godt for JM Optik på alle parametre.

Det er især konceptet med at kunderne kan multileje briller, der virkelig har fået det til at gå stærkt i virksomheden. Åbningen af vores nye forretning på Dalumvej i Odense er også en stor succes, og den samlede succes har betydet, at vi på kort tid har ansat ti nye medarbejdere.”

Det er ikke kun volumen, der vokser i JM Optik. I året er der opnået en 20% omsætningsfremgang, hvilket har udmøntet sig i en 15% fremgang på bundlinjen.

Alt dette har betydet, at JM Optik i dag er blevet en af de store spillere på banen i denne branche.

Og spørger man Steen, vil virksomheden fortsætte med høje vækstrater.

Bogense Plast

Bogense Plast A/S

Bogense Plast er en af de helt store spillere indenfor plastforarbejdning. De arbejder målrettet på konstant at udvikle deres produkter og processer.

Vi har taget en snak med to af ejerne, nemlig Per Jørgensen og Anja Drewsen, henholdsvis CEO og COO.

Bogense Plast er inde i en stærk økonomisk vækst, og nøgletallene bliver bedre for hver gang, et nyt regnskab kommer ud. Eksporten er stigende og udgør nu 50% af salget.

Robotter har haft deres store indtog og tænkes ind i alle sammenhænge, når nye produkter skal forarbejdes eller de mange kunder har særlige ønsker til nye produkter. Bogense Plast vækster i høj grad, og der bygges ud i stor grad på virksomheden i Bogense. Men selv om der skal automatiseres, vil der blive brug for flere ansatte i den fortsatte vækst.”

På virksomheden i Bogense tænkes der meget på evnen til at tiltrække nye medarbejdere samt fastholde de ansatte. En ny kantine er etableret, ligesom der er forskellige skiftsystemer, hvor de ansatte kan vælge et skift, der passer ind i deres liv.

Per fortæller at de arbejder inden for tre hovedområder, nemlig energieffektivitet, klimaløsninger og sundhed og pleje. Det er simpelthen kundernes absolutte hovedområder. Så det er også fokusområderne i Bogense Plast A/S i disse år.

Eilersen

Eilersen A/S

Eilersen Møbler er jo et brand inden for møbler, og på virksomheden i Skamby mødte vi Marianne Lind Kock-Pedersen, der er adm. direktør i virksomheden.

En lidt stolt Marianne, der kigger tilbage på en familiedrevet virksomhed, som har forstået at leve i et innovativt miljø. Og som har forstået at spotte præcis det, kunderne gerne vil have af møbler i hi-end segmentet. Det er fjerde generation der leder virksomheden nu, men tredje generation er stadig aktiv i projektet, blandt andet med design.

De bygninger Eilersen Møbler befinder sig i nu, er de samme som grundlæggeren Niels Eilersen startede virksomhed op i helt tilbage i 1895 i Skamby.

På trods af de mange år har vi i dag en topmoderne virksomhed med en solid økonomi og meget høje vækstrater. Eilersen Møbler har en stor eksportrate, og markederne strækker sig fra Skandinavien over Asien til Nordamerika, hvor møblerne er i høj kurs. Og vi tror på fortsat vækst.”

De centrale enheder er samlet i Skamby, og så er der produktionsfaciliteter i Slovakiet og i Kina. I Skamby ligger virksomhedens administration, økonomiafdeling, marketing, logistik og design-faciliteterne placeret. Her understreger Marianne at de har meget lokal arbejdskraft, og at det er noget ledelsen bevidst går efter.

 

Igen tre stærke kandidater, hvor NEET’s bestyrelse kommer på en svær opgave i forhold til at udpege årets virksomhed på Nordfyn 2021.

Læs mere

jmoptik.dk

bogenseplast.dk

eilersen.eu