Michael Bjerg forlader på tirsdag Superbrugsen Søndersø for sidste gang.

Det bliver spørgsmålet, som Michael Bjerg vil stille sig selv, når han på tirsdag, efter næsten 17 års virke, for sidste gang forlader SuperBrugsen Søndersø som uddeler.

Ikke fordi han ikke glæder sig til sit nye job, men fordi han har været meget glad for jobbet som den øverstanvarlige for Søndersø Brugsforening, der udover Søndersø, dækker Morud og Bårdesø.

”Det er helt sikkert ikke et fravalg af jobbet i Søndersø, men et tilvalg af mit nye job. Sidste gang det var ledigt var for 9 år siden, så hvis jeg skal prøve noget andet, så er det vist ved at være tiden,” lyder det fra den 53-årige brugsuddeler.

Michael Bjerg bliver i COOP-koncernen og skal fremover fungere som rådgiver over for de 46 selvstændige brugsforeninger i region Syddanmark. Alle uddelere har naturligvis en bestyrelse der understøtter den lokale uddeler og forretningen, men Michael Bjerg kan komme med andre vinkler via sit 17-årige virke i Søndersø Brugsforening og med stort kendskab til COOP’s værdier.

Michael Bjergs pokal Michael Bjergs pokal

Når du nærmer dig indgangen til SuperBrugsen i Søndersø, opfordrer jeg dig til at løfte blikket. I et af vinduerne står der en pokal, der måske ikke fanger alles opmærksomhed ved første øjekast, men dens tilstedeværelse kunne være en stille anerkendelse af Michaels indsatser.

Han overlader nemlig en succesfuld brugsforening der har leveret stærke økonomiske resultater, og har gennemført opgradering af alle tre butikker, senest via en stor, og sikkert dyr, ombygning i Søndersø. Samtidig har Michael taget ansvar for lokalområdet, idet han har fungeret i hele 15 år som formand for Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening. Bevidstheden om at man skal stå sammen i Søndersø, og i øvrigt også på Nordfyn, har altid fyldt meget for uddeleren.

Det er tydeligt, at selvom man er leder for mere end 120 personer, så kan Michael godt blive lidt ydmyg og kortvarigt lidt tavs, når han får det direkte spørgsmål – er du en god leder?

”Tja, det skal andre jo afgøre, men jeg har bestræbt mig på at være en ordentlig leder. Fair – og så er jeg meget opmærksom på at overholde kommandovejene, så jeg leder oftest gennem lederne. Men det har nok ikke været helt ringe.”

Ombygningen af de tre butikker har fyldt meget for Michael, og han glæder sig tydeligvis over resultaterne. Men fortiden i livgarden fornægter sig ikke, når man spørger til om der er en særlig begivenhed, som Michael Bjerg tænker tilbage på:

”Da Bogense havde købstadsjubilæum, var jeg så heldig at være med ombord på Dannebrog og sad til bords med dronningens hofdame. Det var en stor oplevelse for mig, og den er selvfølgelig ikke mindre af, at jeg har været garder, ligesom min søn i øvrigt også er lige nu.”

Fredag eftermiddag er en af ugens højdepunkter. Ikke kun fordi Michael her ofte står i vinafdelingen og udbreder sine store kompetencer på området, men fordi han her kommer tæt på kunderne.

”Kunderne er de vigtigste for os. Så det gælder om at snakke med OG lytte til sine kunder. Det er dem vi lever af, og det er deres behov der skal dækkes,” fortæller Michael Bjerg. ”Et par gange om ugen gennemgår vi også dem, der via COOP-app’en har ratet deres købsoplevelse og tilpasser, hvis der er områder, hvor vi kan gøre det bedre.” 

Det er en markant personlighed med holdninger der forlader Søndersø Brugsforening og formandsposten i Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening. På tirsdag, den 30. april mellem 15 og 17 afholder brugsforeningens bestyrelse en afskedsreception for Michael. Om han får den tidligere omtalte pokal for sin indsats vides ikke, men der er med sikkerhed alt mulig grund til at sende en stor tak herfor. Det hermed gjort.

Se mere

Følg med hos SuperBrugsen Søndersø på Facebook