Fredag den 17. maj åbner på Otterup Geværfabrik en udstilling med den internationalt anerkendte kunster Ole Ahlberg i anledning af hans 70-års fødselsdag. Det er en såkaldt retrospektiv udstilling, hvilket populært sagt betyder, at udstillingen viser kunstnerens udvikling fra starten og indtil nu. Udstillingen, der har kunst for over 30 millioner kroner, har åbent indtil midten af august.

Ole Ahlberg udstilling på Otterup Geværfabrik

Men hvorfor og hvad er det der med Nordfyn og kunsten?

Vi har stillet direktør Per Olesen, Nordfyns Erhverv og Turisme, nogle spørgsmål herom:

Per Olesen, hvorfor nu det her kunstfokus?

“Jamen, der ligger mange gode grunde bag. Vi har valgt under arbejdstitlen ”Nordfyn gør noget ved kunsten”, at være med til at understøtte kunsten på Nordfyn. Der ligger rigtig mange gallerier rundt på Nordfyn. Gallerierne har forskellige størrelser og forskellige ambitioner. Men fælles for dem er, at de er med til at give Nordfyn en god kunstprofil, og det understøttes så af mange forskellige initiativer i form af udstillinger henover året.”

Ole Ahlberg på Otterup Geværfabrik

Og?

“Dels giver det gode muligheder for Nordfyns borgere at få gode kunstneriske oplevelser, og dels så ved vi, at kunst er noget der tiltrækker gæster udefra. En af de måder, hvor vi mærker en betydelig efterspørgsel og lyst til at besøge Nordfyns kunstnere, er faktisk vores satsning på busturisme. Når Jette (salgschef Jette Kærgaard, red.) har kontakt til busselskaber, der potentielt vil besøge Nordfyn, så er besøg hos de arbejdende kunstnere meget efterspurgt, og da har vi heldigvis et bredt udbud.”

Ole Ahlberg udstilling på Otterup Geværfabrik

Du nævnte noget om udstillinger henover året?

“Ja, lad mig f.eks. nævne Eventyrlig Kunst og Morud Kunstdage, der med succes netop er afholdt. Vi arrangerer i samarbejde med Nordfyns Kommune kunstweekend den 15. og 16. juni, hvor 27 gallerier lukker dørene op, så lokale og gæster kan komme på besøg og opleve kunsterne arbejde. Dertil kommer, at også Rosenfestivalen har en kunstvinkel. I år er det Sofia Brandes, der med sine fantastiske papirklip udstiller i multisalen på Bogense Skole. Og selvom det ikke er en decideret event, så er et besøg på Kunstgården i Skovby med over 50 forskellige udstillere altid en oplevelse.”

Ole Ahlberg udstilling på Otterup Geværfabrik

Så er det vel ikke nødvendigt at bruge tid og penge på en udstilling med en kunstner fra det indre København?

“Tja, det kan man måske godt sige. Men vi ønsker at bruge udstillingen til netop at give Nordfyn en ”kunst-vinkel” også udadtil, og så er det samtidig en fantastisk profilering af Otterup Geværfabrik. Vi har haft et helt unikt samarbejde med folkene bag Geværfabrikken, og der venter vores gæster en oplevelse udover det sædvanlige. Internationalt anerkendt kunst placeret med klogskab og omtanke i autentiske og rustikke lokaler – det er på alle måder et besøg værd.
I anledning af udstillingen, og for at markedsføre Nordfyn og kunst, udgiver vi et 28-siders kunsttillæg, der i pinsen uddeles til alle Jysk Fynske Mediers abonnenter på Fyn og i Trekantområdet. Iflg. Jysk Fynske Mediers opgørelse når vi på den måde ud til op mod 167.000 læsere.”

Otterup Geværfabrik

Otterup Geværfabrik

Fabriksvej 5

5450 Otterup

Læs mere om Otterup Geværfabrik

Udstillingsperiode
  1. maj – 18. august 2019
Åbningstider

Onsdag-søndag 11-16

Juli: tirsdag-søndag 11-17

Billetter

Billetter kan købes online på visitnordfyn.dk eller ved indgangen.