Selv om vi stadig er midt i coronakrisen, er regeringen så småt begyndt at lukke samfundet op igen. Det har nordfynske virksomheder også opdaget.

Det gælder virksomheder inden for service, behandling og andre, hvor kunder og ansatte er meget tæt på hinanden. Der er som bekendt nogle retningslinjer der skal overholdes, og det er vi rigtig gode til på Nordfyn.

Men der er lang vej endnu, før vi kan kalde situationen normal. Derfor tilbyder Nordfyns Erhverv og Turisme stadig råd og vejledning vederlagsfrit til det nordfynske erhvervsliv. Har vi ikke selv kompetencerne i huset, samarbejder vi med en række eksperter, der yder denne service.

Blandt mange tilbud om rådgivning er der blandt andet finansiel rådgivning samt early warning-rådgivning. Der er rådgivning om hvilke af de mange hjælpepakker der vil være aktuel for den enkelte virksomhed, og ligeledes rådgivning på HR området.

Steen Nymann Andersen

Hjælpepakker og virksomhedsrådgivning

I den forbindelse har Erhvervshus Fyn etableret et corona-beredskab. Den udsendte har talt med forretningsudvikler Steen Nymann Andersen fra Erhvervshuset. Han er en del af deres corona-beredskab, som dagligt sidder og rådgiver de fynske virksomheder.

”Vi bruger meget tid på at rådgive virksomhederne om hvilke hjælpepakker der lige nøjagtigt passer til deres situation. Det er jo lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor er mange i tvivl, men vores team har sat sig godt ind i de problematikker. Mange henvendelser munder ud i en form for damage control. Men det er jo i sagens natur præcis hvad det handler om lige nu. En anden ting, der kommer ud af den nuværende situation er, at vi her i huset møder en masse virksomheder, vi ikke har været i kontakt med før. Så vi får ved samme lejlighed mulighed for at fortælle, hvilke ydelser vi ellers kan tilbyde fra Erhvervshusets side”,  fortæller Steen Nymann Andersen.

Erhvervshus Fyns primære målgruppe er de fynske SMV’er, fortæller Steen. De helt store virksomheder kontakter typisk de revisionshuse eller advokater, de normalt benytter, når de har spørgsmål omkring arbejdsmarkedet. Og derfor også i disse tider.

”Der har også været nogle henvendelser der mundede ud i en ’’early warning’’ proces. Heldigvis ikke så mange som frygtet, men det kan desværre nå at komme endnu. Men overordnet set er det med at finde ud af hvor virksomhederne står lige nu, og så rådgive om, hvilke hjælpepakker der passer lige nøjagtigt til dem. Hos Erhvervshuset er det vores oplevelse, at det er inden for restauranter, service, oplevelser, detailhandel og eksportvirksomheder, krisen rammer med mest kraft. Men der er en tiltro til, at disse virksomheder også kommer på fode efter krisen”, siger Steen Nymann Andersen.

Arne Jørgensen

Finansiel rådgivning

En anden udfordring nogle virksomheder er kommet ud for under denne krise, er et behov for finansiel rådgivning. Det kan være virksomheder, der er kommet i likviditetsproblemer, eller det kan være virksomheder, der har et behov for sparring før de eventuelt skal have møde med deres bank.

I disse tilfælde stiller Arne Jørgensen sig til rådighed for det nordfynske erhvervsliv.

Arne har været ansat i over 48 år i Nordfyns Bank. Senest som kreditchef og underdirektør. Han har om nogen fuldstændig styr på det nordfynske erhvervslivs relationer og behov i forhold til likviditet og øvrige økonomiske forhold.

”Jeg tilbyder rådgivning, der er målrettet finansiering og forberedelse inden et eventuelt møde med virksomhedens pengeinstitut. Jeg vil komme ind på kreditmuligheder og komme med løsningsforslag, og det gælder også for nystartede. Jeg kan også lave en kreditvurdering, så det er på plads inden mødet med banken”, siger Arne Jørgensen.

Kontakt

Så har din virksomhed behov for rådgivning, kan du kontakte:

Steen Nymann Andersen på mail sna@ehfyn.dk, eller tlf. 2550 5308

Arne Jørgensen på mail fam-linde@stofanet.dk, eller tlf. 4051 9967

Desuden står Nordfyns Erhverv og Turismes erhvervskonsulenter altid klar til at hjælpe jer med virksomhedsrådgivning. Kontakt:

Jørgen Stig Bårris på mail jsb@neet.dk eller tlf. 6196 0569

Ove Syberg på mail os@neet.dk eller tlf. 2117 2101