Den Morud-baserede virksomhed IT Experterne ApS kan hjælpe både private og det øvrige erhvervsliv med etablering samt udfordringer undervejs.

Der er er godt gang i virksomheden”, fortæller indehaver Morten Soelberg. ”Alle vil jo gerne have Wi-Fi i dagens Danmark. Det gælder både private boliger, men i lige så høj grad virksomhederne, både store og små.

Morten startede sin virksomhed op for ca. 13 år siden, og da han i dag er 26 år, så var han en ung gut på kun 13 år da det hele startede.

Dengang hed firmaet Morud IT Service, men for at signalere at Morten gerne ville have kunder uden for Morud, blev virksomheden omdøbt til IT Experterne. Om det var navnet der gjorde det eller andet, står hen i det uvisse. I alt fald har Morten nu kunder i både Jylland og på Sjælland. Han tilføjer, at den største samlede gruppe af kunder stadig er fra Nordfyn.

Tillid er en vigtig ting inden for IT-branchen, påpeger Morten, og den tillid viser de nordfynske borgere og virksomheder i høj grad hans virksomhed.

At starte egen virksomhed som 13-årig er ikke noget, man ser nogen gøre hver dag. Der var en masse snak hjemme ved køkkenbordet, når det handlede om hvad der skulle beskæftige Morten videre i livet. Han gjorde mange af de samme ting som andre børn for at tjene nogle penge, men han ville godt have, at der skulle ske noget mere og rulle lidt flere penge i kassen samtidig.

Morten ville mere, og han havde på trods af den unge alder allerede flair for IT. Hans far mente, at han skulle starte sit eget firma op, og det blev straks gjort. Han lavede små visitkort, som han cyklede rundt og delte ud på hele Nordfyn. Der begyndte at komme at komme småkunder til, og da han fyldte 16-17 år, fik han sin første erhvervskunde.

morten soelberg it experterne

For privatkunderne laver Morten det, man kalder brugersupport. Hjælper med at stille op, køre ind og ellers få det hele til at spille, som kunden ønsker det. Rådgivning er også en stor del af porteføljen over for privatkunder. Rådgivning i forbindelse med køb af udstyr og dernæst hjælp med installering. Ligeledes hjælp med at få installeret det trådløse netværk, som alle ønsker i dag.

Mange private kunder streamer forskellige tjenester i dag, så derfor skal udstyr og signaler bare spille i alle typer boliger. Erhvervskunderne, som der bliver flere og flere af, efterspørger også Wi-Fi løsninger, men samtidig en høj grad af sikkerhed. Erhvervskunderne har også et højt niveau på supportdelen, da tid er penge for dem.

IT-sikkerhed er nok det, der er højest prioriteret hos erhvervskunderne. At blive hacket eller inficeret med virus er enhver virksomheds skrækscenarie, og IT Experterne arbejder konstant intenst på at sikre kunderne mod disse angreb.

Ved etablering af nye virksomheder eller nye systemer er Mortens virksomhed med fra start til slut. Det er sådan kunderne vil have det, så de specificerer kravene, og IT Experterne sørger for resten af processen, så det for kunden er ’’Plug and play’’.

De får også flere og flere nybyggerier. Altså hvor de allerede i byggefasen er med, når der skal installeres kabler og andet til det kommende trådløse net i boligerne. Nogle gange ved større byggerier entrerer de med el-firmaer der hjælper med kabeltræk, hvorefter Mortens folk kommer og installerer de øvrige ting, der indgår i systemet.

I dag er der fire ansatte i IT Experterne, inklusive Morten, så der er fart på.

Morten forventer og tror på, at virksomheden vil fortsætte med at vækste. Om fem år tror han på at den vil være dobbelt så stor, for som han siger: ’’Der er virkelig tryk på’’.

Læs mere

itexperterne.dk