Ja, det lyder som en fristelse for de fleste. Stedet hvor det findes er på Dallund Slot ved Søndersø, altså i hjertet af Nordfyn og samtidig tæt på Odense.

Dallund Slot er blevet gennemrenoveret og fremtræder på en gang både flot, unikt og hyggeligt. Man bliver lidt bjergtaget, når man møder slottet i de smukke omgivelser med sø, park frugtplantager.

sanne fra dallund

Vi har sat Susanne Rasmussen, der er salgs- og kundechef på Dallund Slot, stævne i ’’Biblioteket’’ på slottet. Biblioteket er et rum, der oser af atmosfære og hygge. Med kamin og bogreol, sat sammen med store møbler, ja så er man hensat til et engelsk herresæde fra år tilbage.

Sanne, som hun hedder i daglig tale, fortæller at Dallund Slot i dag er et unikt konferencecenter.

Den gruppe, forening eller virksomhed, der booker slottet, har det hele for sig selv. Man booker nemlig hele slottet, når man vil holde møder eller konferencer. Der er plads til ca. 40 gæster ad gangen, som fordeles på de nuværende 22 værelser. Og der er allerede nu planer om at udvide, så Dallund kommer til at rumme 40 værelser.”

Kunderne er primært fra erhvervslivet eller foreninger, og der er allerede godt gang i bookingerne. Nu ser man dog også, at private kunder vælger stedet til at holde større familiefester eller andre former for sammenkomster, der skal være noget helt særligt.

dallund slot bibliotek

Typisk lejer kunderne slottet i et konferencedøgn, hvor man starter og slutter med morgenmad. Der er fuld forplejning hele vejen igennem og selvfølgelig alt det udstyr der kræves for en vellykket konference, hvor der anvendes alle former for AV-udstyr.

Alt der serveres er hjemmelavet og stort set også hjemmeavlet. Køkkenet sætter en dyd i, at maden er økologisk og i en meget høj kvalitet.

Sanne fortæller, at da slottet ikke er at betragte som et hotel betyder det også, at personalet går hjem, når den sidste mad er serveret og der er ryddet op. Så har gæsterne hele hotellet for sig selv, inklusive selvbetjeningsbar og snacks. Personalet møder så ind dagen efter og sørger for, at gæsterne får et dejligt morgenmåltid til at starte dagen på igen.

dallund slot stue

Under renoveringen blev det vægtet meget, at værelser og møderum skulle fremtræde hjemligt og hyggeligt. Her er lækre møbler i flot design af kendte arkitekter og i det hele taget en gennemført renovering, der respekterer stedets kultur og historie.

Den grønne linje ligger også både ejere og ansatte på sinde.

Der tænkes grønt i alle sammenhænge, når der tales renovering og drift af slottet. I alle facetter er det den grønne og sunde tankegang, der er dominerende. Maden er vegansk og økologisk, og det er meningen, at slottet på sigt skal være helt selvforsynende og desuden sælge varer til tredjemand under navnet Dallund Food. Der er selvfølgelig mulighed for at tilkøbe kød, så de der ikke er til det veganske køkken, ikke behøver at gå sultne i seng.

Slotssøen er så ren, at man kan bade i den, og udendørsarealerne med skov og park indbyder virkelig til udendørsaktiviteter, fortæller Sanne. Det ses også på de gæster, der besøger slottet. Mange af de aktiviteter der kan afholdes udendørs, ja de bliver det sandelig også, understreger hun.

dallund slot mødelokale

Teambuilding, pauser i et kursusforløb eller bare nydelse foregår også meget i de udendørs omgivelser. Ligesom selve slottet også fremtræder fantastisk, når det beskues udefra.

Susanne startede som værtinde i september måned, men ret hurtigt fik hun ansvaret for salg og kunderelationerne og delvis for stedets markedsføring. Hendes baggrund er fra konferenceverdenen, hvor hun igennem en årrække har arbejdet med at arrangere og afvikle konferencer.

Fremover vil Dallund Slot udvikle sig endnu mere. Der vil ske en vækst og udvikling af de produkter der tilbydes, og man vil også se en tydelig tilpasning i et konstant skiftende marked”, fortæller Sanne.

Susanne Rasmussen og hendes kolleger glæder sig meget til at byde mange danske og udenlandske virksomheder velkommen til konferencer og andre sammenkomster i de smukke rammer, men så sandelig også private, der ønsker en sammenkomst i rammer lidt ud over det sædvanlige.

Læs mere

dallundcastle.dk