En ejendomsmægler ville sikkert kalde det ”originalt”, ”beliggende med udsigt over havet” eller ”rustikt”. Men sandheden er, at bygningerne på den yderste del af Vestre Havnevej i Bogense trænger til meget mere end bare én kærlig hånd. Fra disse meget ydmyge lokaliteter driver Vesta Fjord en spændende virksomhed med en to-cifret millionomsætning.

Vesta Fjord har store kompetencer indenfor havnebygning, fundering og pilotering, bygning af bølgebrydere, stenmoler og høfder med meget, meget mere. Meget fra vandsiden med anvendelse af virksomhedens tre ”skibe”, men med øget fokus på at kunne anvende kompetencerne til relevante projekter også på land.

Firmaets kunder er geografisk spredt i hele landet, og der arbejdes bl.a. på et stort projekt i Skagen, ligesom der netop er kommet en ordre i hus i det nordsjællandske. Lokalt har Vesta Fjord f.eks. lavet arbejdet med Klintebjerg Havn.

Vesta Fjord indenfor

Vil være de bedste

Sidste fredag havde artiklens forfatter fornøjelse af at besøge virksomheden sammen med borgmester Morten Andersen og projektleder Marianne Greve fra Task Force Erhverv. Her mødte vi Søren Jensen, nuværende ejer af Vesta Fjord og Claus Ravn, som er på vej ind i virksomheden som partner. Sidstnævnte med særlig fokus på salgssiden.

Af familiemæssige årsager bor både Søren og Claus i det københavnske og har derfor et kontor i Vedbæk. Et kontor på 15 kvm. Men selvom man driver sit firma fra 15 kvm kontor i Vedbæk og fra særdeles ydmyge lokaler i Bogense, kan man godt have ambitioner.

Det lyder samstemmende fra de to: ”Der skal ske udvikling. Vi vil være de bedste og kunne være med til at byde på endnu større opgaver.”

Vesta Fjord blev startet op i 1986 af Sørens far Hans Jensen. Søren overtog virksomheden i 2016 og har stort set stået for alt fra det administrative, over det økonomiske og til afgivelse af tilbud, ligesom han selvfølgelig også har været med i arbejdet ”ude i marken”. Derfor understøttes ambitionerne om udvikling også af opgradering generelt på den administrative side og via Claus Ravn bl.a. på salgssiden.

Vesta Fjord er nu 11 medarbejdere, hvoraf de 4 kommer fra Nordfyns Kommune, og er generelt glade for deres tilknytning til Nordfyn.

”Vi er glade for vores beliggenhed her i Bogense. Vores skibe sejler cirka med 15 km/t rundt til opgaverne. Så er det godt, at basen ligger centralt i Danmark”, lyder det fra Søren Jensen.

Ofte medbringer skibene alt materiel ud til opgaverne, herunder gravko mv. Og nyeste indkøb var netop ankommet til Bogense natten før vores besøg. En gravko af mærket Liebherr – næsten ny.

Claus Ravn: ”Vi kunne godt have købt en gravko til en 1/3 af prisen, men den her er meget mere miljøvenlig”.

Så man kan godt være ydmyg, ambitiøs og samtidig miljøbevidst.

Læs mere

vestafjord.dk