Ja der er langt, men det er muligvis umagen værd at tage af sted alligevel. Det mener i alt fald Trine Schonnings, der er indehaver af Broholm Consulting, som har domicil på Bogense Havn.

Trines forretningsområder spænder vidt. Den synlige del er forretningen på havnen i Bogense, der har et stort udvalg i herre- og dametøj samt rigtig meget brugskunst. Om sommeren tillige iscafé, som er meget populær blandt havnens besøgende. Desuden udføres regnskabs- og bogføringsopgaver samt økonomisk rådgivning for eksterne virksomheder. Her skal det siges, at Trine er uddannet civiløkonom.

Udstyr til heste og ryttere

Men det helt store sortiment i butikken og i forretningen generelt er udstyr til heste og ryttere. Vel at mærke i det professionelle segment.

Niveauet er helt klart for dem, der lever af deres interesse og udøver ridesporten på allerhøjeste niveau”, fortæller Trine.

Broholm Consulting importerer, sælger og distribuerer mange forskellige varer til hest og rytter, for eksempel magnetiske hestedækkener til konkurrenceheste, som er dækkener, der får hesten til at slappe af i musklerne. Det er vigtigt, fortæller Trine, da hestene bliver presset hårdt i de store konkurrencer.

For salg af disse artikler har Broholm Consulting agenturer i både Danmark, Norge, Sverige og Finland.

I det segment, hvor et dækken koster ca. kr. 30.000, – til slutbrugeren, er det nødt til at være agenturer med meget vidende medarbejdere, der sælger direkte til kunden”, siger Trine.

Et andet meget populært produkt er en Air Bag Vest, der beskytter rytteren ved fald eller andre uheld. Disse sælges gennem almindelige ridesportsbutikker. Disse veste sælges i flere lande. Blandt andet alle de skandinaviske lande.

Trine sælger også sikkerhedsudstyr til motorcykelfolket, som kan drage nytte af den viden, der er tilgået via erfaringerne fra ridesporten.

Så er der et stort udvalg af udstyr til pleje af heste på forskellig vis. Der er udstyr til massage, infrarød behandling af muskler og hove, samt andet der bruges i forbindelse med behandling af heste inden for dressur, spring og væddeløb.

Selvom det er mange forskellige forretningsområder Trine bevæger sig rundt i, er der én ting der er vigtigt, understreger hun, og det er at man ikke bevæger sig rundt i noget hvor man ikke kan tjene penge. Nej, købmandskabet fornægter sig ikke.

Broholm hest

Fremtiden

Hvis man spørger Trine om, hvordan hendes virksomhed ser ud om fem år, ja så er grundstenen den samme, men virksomheden er bare blevet væsentligt større. Både hvad angår omsætning og antal medarbejdere.

Det vil være inden for hestebranchen, virksomheden vil have den største vækst. Virksomheden får et større og større netværk i hele verden, og der ser fremtiden lys ud for porteføljen af produkter til hest og rytter. Men stadig med et solidt fokus på den professionelle elite.”

Nogle af de nye infrarøde produkter som Broholm lancerer i markedet, er også blevet vel modtaget i Østrig og Holland, og som noget nyt, har Trine fundet ud af, at disse produkter faktisk også kan bruges på kameler!!!

broholm consulting

Det arabiske eventyr

For at vende tilbage til overskriften, så fortæller Trine at de blev inviteret til at få en stand på Verdensudstillingen i Dubai. Det gjorde hende nysgerrig, da man var begyndt at have temauger, i stedet for at for eksempel skulle være til stede i halve år ad gangen.

Hvad mange måske ikke ved, så er ridesporten en meget stor sportsgren i De Forenede Arabiske Emirater. Og på de kanter følger der gerne en stor økonomi med, når noget er stort. Så her øjner Trine, at der på sigt kan skabes en rigtig god forretning.

I lighed med mange andre virksomheder valgte Trine dog at sige nej tak til invitationen på grund af risikoen for corona.

Men efterfølgende dumper der så en invitation ind ad døren fra væddeløbsbanen i Dubai. Et meget stort kompleks, hvor der indgår en bane med plads til intet mindre end 60.000 tilskuere. Det skal så lige nævnes, at hele anlægget ejes af den royale familie, så økonomien bag er helt på plads.

De ville lave en udstilling for virksomheder der leverer til hestebranchen, og kan man komme med der blandt et så købestærkt publikum, må der da være mulighed for noget forretning, mener Trine.

Der var inviteret 25 virksomheder til udstillingen fra hele verden, og så gik der lukkede invitationer ud til hestesporten i hele UAE.

Broholm var dernede en dag og fik i den forbindelse skabt en del kontakter, som Trine håber på vil generere noget forretning på sigt.

I øvrigt er de inviteret igen i marts måned, så der er store forhåbninger. Den weekend de er inviteret, er der samtidig semifinale i de nationale mesterskaber i væddeløb.

Det er god timing. Jeg glæder sig til at vise folkene på de kanter hvad produkterne kan, og især også på kameler, da det er den største sportsgren i UAE. Når vi skal af sted i marts vil der være mange indkøbschefer, dyrlæger og andre beslutningstagere til stede på væddeløbsbanen, hvor udstillingen er. Det burde kaste noget af sig.”

Det bliver spændende at følge ’’Det arabiske eventyr’’.

Læs mere

broholm.biz