Tirsdag aften tikkede en pressemeddelelse ind fra det canadiske selskab Atlas Biotechnologies Inc. (Atlas)

Pressemeddelelsen fortæller, at Atlas har indgået et samarbejde med Egehøj Champignon om at etablere et udviklings- og produktionscenter af medicinsk cannabis på Egehøjs nuværende faciliteter på Hedebovej ved Veflinge.

Samarbejdet har til formål at være Atlas’ indgang til det europæiske marked, og ejer af Egehøj Champignon Kent Stenvang glæder sig:

”Jeg har oplevet samarbejdet med Atlas som særdeles positivt og professionelt. Deres arbejde med udvikling af produkter indenfor medicinsk anvendelse af cannabis er helt unikt, og jeg forventer mig meget af samarbejdet. Vi forventer, at etableringen af udviklings- og produktionsfaciliteter her på Hedebovej vil medføre 50 lokale jobs på den korte bane og antageligt op mod 100 henover de næste 2-3 år – det glæder mig naturligvis også.”

Atlas blev grundlagt i 2015 med det mål at være branchens førende producent af cannabisprodukter til medicinsk brug.  Dette blandt andet ved kraftig fokusering på forskning og udvikling, ikke mindst ved at udvikle forskningssamarbejdet med nogle af verdens mest prestigefyldte uddannelsesinstitutioner, herunder Harvard Medical School. Selskabet har i Canada både dyrknings- og salgslicens fra de canadiske sundhedsmyndigheder.

Ligesom Atlas’ faciliteter i Canada, planlægges den danske cannabis produktion suppleret med en afdeling, der videreforarbejder cannabisplanten til medicinsk brug, ved at udvinde nogle af de indholdsstoffer der naturligt findes i planten

Etableringen indebærer også et lokalt designsamarbejde med det Novo Nordisk ejede pharmaingeniør selskab NNE.

Læs mere

Pressemeddelelse fra Atlas Biotechnologies Inc. (PDF)