Hvad har Otterup, OB, B1909, Notts County, SønderjydskE og FC Fyn at gøre med Scandrums i Søndersø? Alle steder har de oplevet en ambitiøs fodboldspiller med stor arbejdsradius, stor vilje og ofte med anførerbindet på overarmen.

Disse værdier er trukket med over til Scandrums, hvor 42-årige Henrik Fagerberg i dag er ejer af og direktør for Scandrums A/S. Virksomheden, der i 1976 blev startet op i Kappendrup på Nordfyn af Henriks far, arbejder med “sikker plast- og stålemballage.”

Et første møde med Henrik vil måske umiddelbart give et indtryk af en tilbageholdende og beskeden person. Men ved nærmere bekendtskab vil man opdagede en ambitiøs erhvervsleder med stor vilje og et højt ønske om at nå resultater.

Henrik medgiver at han generelt er “ikke-opmærksomhedssøgende”. Men som han siger, så giver han den gas, når “det er de rigtige mennesker, på det rigtige tidspunkt.” At det er lykkedes endda rigtigt godt, kan ses både på antallet af ansatte (pt. 22 mod 7 for bare få år siden) og på en stigende omsætning, der primært er på det danske og svenske marked. Sikkert godt hjulpet på vej af et af Henriks mantraer: “Vi bruger mere på tid på at lytte til kundens behov, i stedet for at fortælle om alt det vi kan.”

Man skal ikke være længe på Scandrums hjemmeside eller hvis man følger Scandrums på LinkedIn, førend bæredygtighed dukker op. Det har så at sige været konceptet siden virksomhedens start, nemlig at indsamle emballage til genbrug. Derfor ligger bæredygtighed også dybt i Henriks mindset. Affaldssortering både i Scandrums og i privaten i Odense er en naturlighed, ligesom man naturligvis skriver på begge sider af et stykke papir.

Familien består af Henrik og hans kone Vanessa, der også arbejder hos Scandrums, samt deres to børn, 10-årige Filippa og 13-årige Frederik. Familien er ikke fanatiske omkring bæredygtighed, men som Henrik udtrykker det, “så skal børnene nok holde os op på det, såfremt der er noget vi kan gøre bedre.”

Henrik, der med egne ord har det som en af sine svagheder at “arbejde for meget”, har nu takket ja til posten som formand for Nordfyns Erhverv og Turisme. Hvorfor?

“Jeg synes det er en super spændende organisation. En interessant bestyrelse, hvor der er et godt netværk. Og frem for alt, så brænder jeg for at være med til at sætte Nordfyn på landkortet”, lyder det fra Henrik Fagerberg.

Vel et godt udgangspunkt for en formand for Nordfyns Erhverv og Turisme.

Læs mere

scandrums.dk