På den første dag hvor Nordfyn og hele Danmark i anden omgang er lukket ned, trænger vi til en positiv historie. Og grundsalget i Nordfyns Kommune i 2020 er bestemt positivt, og der er mere i vente.

Vi har derfor kørt en lille tur rundt i kommunen sammen med Nordfyns Kommunes sympatiske grundsalgsmedarbejder Viktoriya Zelenyak:

”I 2013 solgte vi 3 grunde, i 2020 har vi overdraget 35 grunde, og der er allerede aftalt overdragelse af 30 grunde i 2021 – det er en fantastisk udvikling, og der er knald på.”

Viktoriya Zelenyak er ”one point of entry” til Nordfyns Kommune, både hvis du som privatperson vil købe en grund, eller hvis du som virksomhed har behovet. Ligesom det med Task Force Erhverv er formålet at gøre det nemt at drive virksomhed på Nordfyn, så er det Viktoriyas job at gøre det nemt at købe grund på Nordfyn.

”Jeg forsøger i kraft af min erfaring, mit store netværk og kendskab til kommunen at sætte mig ind i den enkeltes situation, ønsker og behov. Og ud fra det forsøger jeg at hjælpe, så køb af en grund i Nordfyns Kommune bliver en god og positiv oplevelse. Det er trods alt én af livets vigtigere beslutninger, når man skal bygge nyt hus”, fortæller Viktoriya Zelenyak.

Byggegrunde på Nordfyn

Borgmester Morten Andersen glæder sig også: ”Vi har en målsætning om at krydse den magiske grænse på 30.000 borgere. Det store grundsalg hjælper os rigtig meget og jeg er overbevist om, at den attraktive prissætning vi har i forhold til antallet af kvadratmeter, er et godt konkurrenceparameter.”

I Nordfyns Kommune opgøres grundsalg efter overdragelsestidspunkt, og i 2020 blev der som tidligere nævnt overdraget 35 grunde, fordelt således:

Bogense                                         7
Morud                                            2
Otterup                                        19
Søndersø/Særslev                        7

”I Otterup er det meget på Mette Maries Vej, og selvom der kun står 2 ved Morud, så skal vi kun kort ind i det nye år, førend 25 grunde i den nye boligområde på Åbakkevænget bliver overdraget til køberne”, siger Viktoriya Zelenyak, og fortsætter: ”Aldersgruppen er meget spredt. I år har vi haft en på 21 år, der har købt grund, og jeg har netop solgt en grund til en borger på Ålesundparken i Bogense, der flytter ind i sit nye hus samtidig med at han bliver 70 år.”

Den 38-årige grundsalgsmedarbejder med ukrainske aner taler flere sprog, og fik i sidste uge en særlig oplevelse, da den kvindelige del af et par, der overvejede køb af en grund, lige pludselig slog over i russisk.
De er potentielle købere til én af de knapt 100 parcelhusgrunde, som Nordfyns Kommune trods alt stadig har til salg. Udover lysten til Nordfyns dejlige natur, de skønt beliggende byggegrunde med attraktive priser samt kommunens flotte serviceudbud, skader det vel ikke, at kommunens medarbejder også forstår købers sprog og kultur. Mon ikke grund nummer 31 for 2021 allerede er på vej til at blive solgt?

 

Der er gang i grundsalget – Viktoriya Zelenyak fortæller: