Fredag aften blev VM i cyklecross i Bogense kåret som årets cykleevent 2019 i Danmark. Ved Destination Fyns ”Rethink Tourism 2019”-konference tirsdag i Svendborg blev mesterskaberne endnu en gang kåret. Denne gang med ”Årets Skulderklap”, der udvælges blandt de mange indstillede kandidater af Destination Fyns Advisory Board.

”Vi var vildt glade og stolte fredag aften. Det blev godt nok lige gentaget her tirsdag eftermiddag. Det var en superdejlig overraskelse. Ikke mindst når man ser, hvilket selskab af tidligere vindere, som vi nu er kommet i, f.eks. Bridgewalking og Heartland Festival,” lyder det fra over telefonen fra direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme, der på vegne af mesterskaberne modtog prisen.

Årets Skulderklap er en uhøjtidelig anerkendelse af en virksomhed eller et tiltag, som har bidraget til at skabe innovation, opmærksomhed, samt ny vækst i turismen på Fyn, og som repræsenterer mod og nytænkning på en måde, der er til inspiration for andre aktører indenfor fynsk turisme.

VM i cyklecross i Bogense blev afviklet første weekend i februar, hvor 280 ryttere fra 24 nationer samlede over 15.000 tilskuere og potentielt op mod 51,1 mio. TV-seere i 76 lande. Mesterskabet genererede en direkte fynsk værditilvækst på 12 mio. kr. med et fremtidigt potentiale.

”Det var for os selvfølgelig en sportevent, men det var i endnu højere grad en turistevent. Dels var der masser af overnatninger og restaurantionsomsætning i weekenden og op til. Men vi håber naturligvis også, at nogle af gæsterne kommer tilbage. Da glæder det os, at næsten 9 ud af 10 gæster der kom fra udlandet og Danmark, Fyn undtaget, fandt det sandsynligt, at de som følge af VM i cyklecross vil besøge Fyn og Bogense igen,” siger Per Olesen og fortsætter ”Samtidig har vi allerede oplevet besøg fra nogle af de mange, mange TV-seere, der sad hjemme foran skærmen og nød løbet og det helt fantastiske vue, vi havde skabt omkring havnen og havet – forhåbentligt mærker vi effekterne også de kommende år.”

Spørgsmål kan rettes til direktør Per Olesen, telefon 4027 0913