Rune Dyrvig ejer og driver virksomheden Energicon her på Nordfyn. Det Rune udbyder er i bund og grund en vigtig ingrediens i den grønne omstilling: Nemlig energioptimering der giver økonomiske fordele med hurtig tilbagebetalingsgrad, men også er med til at reducere CO2-udledningen markant.

Energicon er en konsulent- og rådgivningsvirksomhed, der hjælper andre virksomheder med rådgivning omkring energioptimering. Det er den daglige drift det handler om. Altså de lavthængende frugter der hurtigt kan plukkes, og som samtidig indebærer besparelser på energikontoen og med en relativ kort tilbagebetalingshorisont.

Det er ikke mange bygninger, jeg kan gå ind i uden at kunne påpege besparelser på 30% i energiomkostningerne. Det er fordi bygningsmassen i Danmark er i en meget dårlig stand, hvad angår energioptimering. Det er den styringsmæssige del, det halter. Altså på vand, varme, belysning og ventilation. Det kan også være køleanlæg, der kører på en uhensigtsmæssig måde. Det handler om samspillet og styringen alle enheder imellem og at optimere på de enkelte enheder.”

Energicon gennemgår hele bygningen og kommer med et samlet projekt, hvor både optimering og økonomi med tilbagebetalingstid bliver beskrevet.

Projektet vil indeholde oplysninger om hvad der skal til, hvordan det skal gøres og hvem der skal udføre arbejdet. Når så opgaven er udført, kommer Rune tilbage og konstaterer om de lovede mål er opnået, sådan at hele projektet bliver fulgt til dørs.

Runes fokus er de små og mellemstore virksomheder, samt i høj grad offentlige bygninger hvor der ofte er store besparelser at hente.

Mange håndværkere er kunder hos Energicon. Her er der typisk kontorer og haller på programmet, da der ofte er et højt varmeforbrug i disse virksomheder. Men også i større kontordomiciler er der ofte besparelser at hente, ligesom der er meget at komme efter i offentlige bygninger, som skoler, rådhuse og hospitaler.”

Rune er uddannet automatikmekaniker på Fynsværket og har siden været rundt i forskellige brancher. Men altid i jobs hvor han var glad for at være, og hvor det at gå på arbejde var en fornøjelse.

På et tidspunkt var det energibranchen der kaldte, og det startede i ventilationsbranchen. Her blev jeg hurtigt glad for min baggrund som automatikmekaniker, for det var styringen af anlæggene der kunne give de store gevinster i optimeringen. Jeg har løbende efteruddannet mig, for det er en nødvendighed.”

Med hensyn til markedsføring er Rune ved at opbygge en hjemmeside, og han er desuden på Facebook og LinkedIn. Og sidstnævnte vil nok være hans primære kanal til markedsføring, da det er B2B-segmentet, han går efter.

Hvordan ser fremtiden ud for Energicon?

Ambitionen er at blive til et ApS og på sigt udvide med to eller tre medarbejdere. Det er Fyn og Syddanmark der skal være operationsområdet, og virksomheden skal fortsat være med udgangspunkt i Bogense.  Kernen i virksomheden er, og skal være, at føre projekterne igennem fra start til slut, for derigennem at sikre en høj kvalitet overfor kunderne. Det skal være rigtigt og ordentligt, og alle aftaler skal holdes til punkt og prikke.”

Energicon

energicon.dk

E-mail: rune@energicon.dk