Hvad er det der er så vigtigt? Det er da vores turisme. Den mangfoldighed af mennesker, der kommer for at besøge vores skønne kommune. Nyde den pragtfulde natur og være meget aktive, i alt fald for manges vedkommende.

Rikke Lindhøj, leder af turistkontoret i Nordfyns Erhverv og Turisme, fortæller om hvordan turiståret 2021 er gået, samt forventningerne til denne sæson:

Sæsonen 2021 var OK. Vi gik fra 505.000 overnatninger til 556.000 i 2021, så det er da en pæn stigning.”

Tallene dækker over alle typer overnatninger, såsom sommerhuse, feriehuse, havnene, campingpladserne og hotellerne.

Udover overnatningerne har der også været meget fine besøgstal på de nordfynske seværdigheder. Det er de danske turister, der har trukket læsset. Man kan stadig mærke, at de udenlandske turister ikke er helt oppe i samme gear som før coronapandemien.”

Hvis man spørger vores gæster om, hvad det er der får dem til at tage til Nordfyn på ophold eller ferie, så er det naturen og roen, der trækker:

Børnefamilierne sætter meget pris på ro og natur, sammenholdt med at de vægter at man føler sig sikker og ubesværet når man bevæger sig rundt på Nordfyn“, uddyber Rikke.

turistkontoret

Rikke håber at gæsterne fremover også vil komme til Nordfyn i ydersæsonerne, for her er der masser af uudnyttet kapacitet i både feriehuse og i sommerhuse, fortæller hun:

Der er jo mange andre steder i Danmark, hvor de tilbyder nogle af de samme ting til deres turister, som Nordfyn gør. Og derfor skal vi blive endnu skarpere på, hvad der ønskes fra turisternes side, og så forsøge at give dem det. I højsæsonen er det typisk familierne der kommer for at feriere på Nordfyn, men i skuldersæsonerne er det i højere grad par der finder frem til Nordfyn. Men det er jo de forskellige interesser, sammensætningen afspejler.”

Overnatningerne i de nordfynske havne har der også været rigtig mange af. Ifølge Rikke har corona en stor ære for det. Den har virkelig fået folk ud at kigge og investere i både i større stil.

Den indeværende sæson ser OK ud. Dog er bookingtallene en smule bagud. Der er usikkerhed omkring hvad man skal i sin ferie. Mange danskere, og vel også udlændinge, er længe om at tage en beslutning om hvad de skal i deres ferie i år. De er i tvivl om, hvad de skal, og booker derfor senere end de ville gøre i et normalt år. Så ja, situationen omkring os spiller en stor rolle omkring valg af ferieform.”

Et voksende segment på ferieområdet er Bed and Breakfast. Rikke fortæller at flere og flere melder sig til på dette marked. Med kendte platforme, som for eksempel airbnb og Booking.com, er det nemt både at stille en bolig til rådighed, men også at leje. Og så er det jo også internationalt tilgængeligt.

Men Rikke er fortrøstningsfuld og er ikke bekymret for om turisterne vil invadere Nordfyn – for det skal de nok, slutter hun.

Læs mere

visitnordfyn.dk