BCC Teknik er blevet klimaklar – og det kan godt betale sig.

BCC Teknik i Søndersø er ejet af Christian Christiansen og specialiserer sig i behandlerstole, som oftest sælges til fodterapeuter – kunderne er både fra det private erhvervsliv og det offentlige. Virksomheden har tre ansatte.

I 2023 gennemførte BCC Teknik forløbet Klimaklar Produktionsvirksomhed og fik en indføring i E’et af den ESG-rapport, som de store selskaber nu er tvunget til at vedlægge deres årsregnskab. Det står for Environment (miljø) – Social (sociale forhold) – og Governance (virksomhedsadfærd).

Klimaklar med stole og dimser

Under forløbet, som var udarbejdet af Dansk Industri og Industriens Fond og faciliteret af NEET og Udvikling Assens, blev de deltagende virksomheder klædt på til selv at udarbejde et klimaregnskab og udregne CO2-belastning på enkelte produkter, som flere virksomheder allerede påkræves af deres store kunder.

Arbejdet med og bevidstheden om virksomhedens CO2-aftryk har fået BCC Teknik til at investere. Blandt andet i en laser-graveringsmaskine og en 3D-printer:

3d printer og gravering

3D-printeren kører nærmest i døgndrift,” fortæller Christian Christiansen, “og det har allerede skubbet vores produktion minimum 1 måned frem og sparet os for en del udgifter, herunder til prototyper, små dele og fragt.

Med kurset Klimaklar Produktionsvirksomhed får virksomheden ikke et færdigt klimaregnskab, men værktøjer til at kunne indgå i dialog om ESG-dagsordenen, og at udarbejde et retvisende klimaregnskab, som kan bruges aktivt i dialogen med kunderne.

Klimaklar

Landets kommuner er gode potentielle kunder og samarbejdspartnere, og de har jo alle ”frivilligt” forpligtet sig på en 70% reduktion i CO2-udledning. Vores deltagelse i Klimaklar Produktionsvirksomhed gør, at vi føler os meget stærkere i dialogen med kunderne.

Er din virksomhed klimaklar?

Den nyeste lovgivning tilsiger at virksomheder i følgende kategorier skal vedlægge deres årsregnskab en ESG-rapport:

Fra 2024:

Store børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte og store statslige aktieselskaber med mere end 500 ansatte.

Fra 2025:

Øvrige store virksomheder, der i to på hinanden følgende regnskabsår overskrider to ud af tre af disse kriterier: Balancesum: 156 mio. kr, nettoomsætning: 313 mio. kr. og antal ansatte: 250

Fra 2026:

Børsnoterede SMV’er (undtagen mikrovirksomheder). De kan dog undlade at rapportere indtil 2028.

Så, hvis din virksomhed har kunder i nogen af ovenstående kategorier, vil vi på det kraftigste opfordre dig til at komme i gang – og hjælpen er nær:

Tag kontakt til NEETs erhvervskonsulent Martin Hjorth på mrh@neet.dk / 61191599 , som igennem dit medlemskab yder gratis sparring på området.

I efteråret udbyder Nordfyns Erhverv og Turisme, igen i samarbejde med Udvikling Assens, et ’Klimaklar Produktionsvirksomhed-forløb”.

For at deltage i dette forløb skal din virksomhed  have en DB07-branchekode mellem:

  • 10.00.00-39.99.99  Industri, energiforsyning, vandforsyning og renovation
  • 45.00.00-46.99.99  Engroshandel
  • 49.40.00-46.49.99  Transport

Du kan læse mere om forløbet og tilmelde din virksomhed på neetacademy.dk

Se mere

bccteknik.dk

neetacademy.dk