Der er virkelig mange mennesker, der i dag går rundt og spekulerer på hvordan verden vil se ud, når denne corona-pandemi er overstået.

Nogle politikere er ikke meget for at tale om det, da man er nervøs for enten at tale situationen for meget op eller alternativt at male et for pessimistisk billede af det hele.

Men én der gerne vil, er vores egen borgmester Morten Andersen, som siger:

”Ved fælles hjælp vil vi se et Nordfyn, der ligner sig selv som før corona-krisen. Men det kræver en del forskellige indsatser fra mange forskellige aktører. Og jeg medgiver gerne, at det vil være en hård tid for mange, både for borgere i al almindelighed, men især for lønmodtagerne og deres virksomheder.”

Morten fortæller, at det er meget mærkbart på Jobcentret på nuværende tidspunkt. Der er kommet flere ledige, efterhånden som rigtig mange virksomheder indskrænker deres aktiviteter. Derfor er der nogle vigtige forudsætninger der skal være til stede, før situationen igen kan kaldes normal.

”Nogen skal ’’holde hånden under’’ virksomhederne og deres ansatte.  Jeg kan for eksempel nævne bankerne. De skal være opmærksomme på de virksomheder der er direkte ramt af denne krise, og derfor træde til og hjælpe dem, indtil krisen er overstået. Jeg ser også gerne de private udlejere give en hjælpende hånd. Der er mange måder, der kan hjælpes på, så en god dialog mellem lejere og ejere er i denne situation en forudsætning for mange”, siger Morten.

Der kan også være andre aktører der kan skubbe i den rigtige retning, fortæller han. Det kan være leverandører der kan strække kreditter, det kan være at nogen skulle fremrykke projekter, og her kan blandt andet Nordfyns Kommune komme ind i billedet. Men også at mange private vil sætte gang i tingene, ved at fremrykke eller bare sætte gang i noget de vil have udført.

”En anden vigtig ting man skal tænke over. Det er at handle lokalt. Jeg ved godt, at det er sagt mange gange, og der er skrevet stolpe op og stolpe ned om det, men det er bare så vigtigt. Drop nethandelen i en periode”, opfordrer han.

 

Så ja, der skal noget til, men gør vi alle en indsats, så skal vi nok få snuden oven vande igen, slutter Morten.