Aldrig har så mange Nordfynboere kigget op. Det var nemlig et magisk syn, da en stribe farverige luftballoner i 2021 lod sig føre hen over Nordfyn i forbindelse med DreamBalloon Cup, DM i luftballon. Arrangementet var en stor succes og gav mange smukke fotos, der blev delt i det ganske Danmark, og de fleste nationale medier i Danmark bragte omtale af arrangementet eller af de forskellige ballonskippere.

Derfor er det en fornøjelse at offentliggøre, at Nordfyns Erhverv og Turisme, Dansk Ballon Union og Ballonklub Fyn har indgået en aftale om, at DreamBalloon Cup 2023 afholdes på Nordfyn – helt konkret i Hårslev. Trekløveret har aftalt at udvikle et DM-koncept, der ikke tidligere er set i Danmark. Vejret er helt essentielt for arrangementet og derfor har der normalt været flere forskellige start- og landingssteder. Ved DM i luftballon i 2023 er boldbanerne på Hårslev Stadion enten startplads eller målområde for alle flyvninger. Det giver mulighed for at udvikle bedre tilskuerkoncepter og dermed give de mange tusinde interesserede en helt unik oplevelse.

Jeg er vældig begejstret. Først og fremmest kan vi præsentere DreamBallon Cup igen. Men det nye koncept giver også nye muligheder. Vejret er en meget afgørende faktor og aflysninger er en helt naturlig præmis under mesterskaberne. Men med et fast start- eller landingssted kan vi give bedre tilbud til publikum. De er ”sikre” på at se en start eller en landing medmindre vejrguderne ikke er med os, men uanset, så vil der være masser af aktiviteter på pladsen.” lyder det fra direktør Per Olesen, Nordfyns Erhverv og Turisme.

DreamBallon Cup 2023 afvikles i uge 32 og forventes at have et sted omkring 15 deltagende luftballoner.

Vi glæder os til at komme tilbage til Nordfyn. Vi oplevede en stor opbakning fra lokalbefolkningen, da vi var her i 2021 og havde et fantastisk samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme. Nu vil vi prøve at udvikle et nyt koncept for afvikling af DreamBalloon Cup, som sikrer publikum en endnu bedre oplevelse”, fortæller formand for Sportsudvalget i Dansk Ballonunion Claus Thomsen.

Hårslev har sagt stort JA til arrangementet. Idrætsforening, hallen og borgerforeningen er meget begejstrede og glæder sig til at sætte Hårslev på luftkortet.

Fyens helt egen ballonskipper Line Lisby Hansen er samtidig repræsentant for den tredje part i samarbejdet Ballonklub Fyn: ”Vi havde et rigtig flot arrangement, sidst vi var på Nordfyn. Det er jo lidt min hjemmebane, så jeg glæder mig rigtig meget.

For yderligere kontakt:
Direktør Per Olesen, Nordfyns Erhverv og Turisme Telefon 4027 0913 – mail: po@neet.dk

Hårslev er en lille landsby med knapt 400 indbyggere. Byen har sin oprindelse fra 400-600-tallet. Gennem byen løber Stor Å, som dog i vore dage er ganske lille. Byen er nok mest kendt for Haarslev Industries, der producerer maskiner til produktion af kød- og benmel til dyrefoder, og som er Nordfyns største private arbejdsplads med en omsætning i 2021 på næsten ¾ mia. kroner.