Ja, det er i dag, det fælles nordfynske gavekort bliver introduceret. Som de fleste ved, er det et elektronisk kort, der gør det betydeligt nemmere at bruge gavekort for både kunder og for indehaverne af butikkerne.

Men det bedste ved det hele er, at det kan anvendes i stort set alle butikker i Søndersø, Otterup og Bogense. Ja faktisk på hele Nordfyn, da flere butikker uden for nævnte byer også har tilsluttet sig.

Det bliver et kraftigt løft i forhold til de gamle papgavekort, som var rigtigt besværligt at håndtere for alle parter. Især for butiksejerne, der ofte måtte vente i ugevis, før pengene var på deres konto. Med de nye gavekort går der mellem en og to hverdage, så er pengene på kontoen.

Det er også meget nemmere for kunderne. De kan til enhver tid se hvilket beløb, der er til rådighed på deres gavekort. Det gør de helt enkelt ved at scanne QR koden på bagsiden af kortet med deres mobiltelefon. Så er det ikke længere nødvendigt at rette saldoen på kortet manuelt.

Det er dog ligeså vigtigt, at det nye gavekort binder detailhandelen på Nordfyn sammen. Lige pludselig kan kunderne bruge kortet i rigtig mange butikker, og så er det uligt meget nemmere at komme rundt på Nordfyn, frem for at skulle gennem Odenses trafikkaos.

Fra start er der tilmeldt 44 butikker til ordningen, så den vej rundt er det allerede en succes. Og flere butikker er på vej.

Kunderne kan vælge to slags måder at få pakket deres nye gavekort, nemlig en lille ’’papkurv’’, der er gratis, eller en fin æske til en pris af kr. 15,-.

De forskellige aktører i detailhandelen har da også meget positivt at sige om det nye gavekort:

Michael Weylandt fra Bog og Ide Otterup:

”Jeg forventer, at gavekortet kan få flere til at handle lokalt. Det giver også et mersalg i store dele af året. Med den mængde af butikker der er på Nordfyn, er det muligt at få endnu flere kunder fra Odense til at handle i de nordfynske butikker med sådan et gavekort.”

Per Maegaard, Guldsmed Maegaard i Bogense:

”Jeg forventer, at der bliver solgt betydeligt flere gavekort med det nye fælles nordfynske kort. Det er jo et elektronisk kort, og derfor meget nemmere for kunderne at håndtere.  For butikkerne bliver håndteringen af gavekort også meget nemmere. Det er jo ligesom et dankort, og det er jo også de samme maskiner der bruges. Det er også positivt, at alle tre handelsforeninger på Nordfyn er med i og klart står inde for det nye kort. Vi forventer, at udstedelse af gavekort kan stige på 10% årligt. I øvrigt er det et godt tidspunkt at begynde med kortet, da der er mange virksomheder der giver et gavekort til deres medarbejdere til jul.”

Michael Bjerg, SuperBrugsen Søndersø

”Sådan et gavekort er virkelig godt for hele Nordfyn. Naturligvis for detailhandelen, men også for fællesskabet og det at stå sammen som én kommune. Jeg mener faktisk, at det kan skabe et mersalg i butikkerne på Nordfyn, og ikke mindst i Søndersø. At holde på handelen i kommunen er jo godt for alle borgere, da det holder de lokale butikker åbne.”