På Nordfyn har vi højt til himlen og kort til kyst og natur. Med 154 km kystlinje er det maritime i naturligt fokus og uanset om man er på besøg som turist eller er fastboende, så kender de fleste på Nordfyn glæden ved at mærke vinden suse gennem håret, samtidig med at man nyder de smukke strande eller blot lader blikket vandre uendeligt udover havet.

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme: ”I godt en håndfuld år har Havnens Dag i Bogense og Otterup Lystbådehavn været én af de eventmæssige hjørnestene til at understøtte Nordfyns maritime profil. Omkring 5.000 gæster har hvert år besøgt Havnens Dag i Bogense. Med de nuværende corona-restriktioner er det i 2021 ikke en mulighed.” Per Olesen fortsætter: ”Vi har oplevet en glæde og begejstring både hos aktørerne, men ikke mindst hos de mange, der har stiftet bekendtskab med de fantastiske aktiviteter der har foregået på, i og omkring Bogense Havn og Marina.”

Derfor sætter Nordfyns Erhverv og Turisme corona-sejl på og laver Havnens Dag i Bogense om til ”DE MARITIME DAGE”. De løber af stablen fra lørdag, den 22. maj og frem til søndag, den 6. juni. I den periode vil der være et hav af mindre aktiviteter, som man kan møde op til, uanset om man er gæst på Nordfyn eller fastboende.

Udover at det naturligt understøtter Nordfyns Kommunes brandingprofil FRI.LUFT.LIV, så giver det muligheden for at opleve det maritime miljø og måske endda gå klogere hjem end da man kom. Der er masser af programpunkter under planlægning, men vi kan allerede nu love at du selvfølgelig kan prøve én af tidens trends, nemlig paddle-board eller få en guidet sejltur rundt i Bogense Havn og Marina. Du kan også lave havnebingo eller hvad med at høre en naturvejleder fortælle dig om nogle af de spændende naturoplevelser der er på stranden eller i vandkanten? Det gode skib Castor sejler naturligvis også, og så skal vi ikke glemme at Danmark største kapsejlads, PALBY FYN CUP, løber af stablen mellem den 28. og 30. maj.

”Det vil være forkert at sige, at vi sætter alle sejl til. For det forhindrer corona-restriktionerne. Men vi sætter mange skibe i søen, for nu at blive i det sprog, og jeg er overbevist om, at har man blot lidt blåt vand i årerne, så skal man nok finde glæde ved én eller flere af aktiviteterne.” lyder det med et smil fra Per Olesen.

”DE MARITIME DAGE” giver også anledning til, at Nordfyns Erhverv og Turisme, i samarbejde med Nordfyns Kommune, vil ansøge Erhvervsstyrelsen om, at butikkerne i Bogense får mulighed for at holde åbent i pinsen og Grundlovsdag. En undersøgelse blandt Bogenses detailhandelsbutikker efter påskens ekstraordinære åbning viser, at ¾ af butikkerne gerne vil holde åbent. Det både for at generere omsætning, men også for at turisterne oplever en åben og levende by.

Per Olesen slutter: ”Den flotte opbakning vi har fået fra byens handlende og de mange, mange positive tilbagemeldinger fra vores turister gør, at vi med ”DE MARITIME DAGE”, håber at kunne slå to fluer med et smæk. Både tilbyde en åben og hyggelig handelsby og give alle, der har interessen, lidt på den maritime oplever.”