En nordfynsk samlers værker af Michael Kvium danner i sommeren 2021 rammen om en helt fantastisk udstilling på Otterup Geværfabrik. Sammen med denne helt særlige samling er der hentet andre spændende kunstværker af Michael Kvium, og der venter gæsterne på Otterup Geværfabrik en oplevelse helt i særklasse – ”Kvium collected, en samlers passion”

”Uanset om man er Kvium-ekspert eller ”blot” kunstinteresseret, så tør jeg godt love, at der venter en kunstoplevelse på allerhøjeste niveau” lyder fra en meget begejstret direktør fra Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen. ”Kvium-fans vil elske udstillingen og andre vil blive betaget af en af dansk kunsts absolutte topnavne.”

40 Kvium-værker til en samlet værdi på omkring 30.000.000 kroner vil i perioden fra den 12. juni til 15. august kunne ses i Otterup Geværfabriks rå og rustikke udstillingsmiljø. Størstedelen af værkerne tilhører en forretningsmand og kunstsamler fra Nordfyn, der i øvrigt for første gang, ser sin samling præsenteret på et sted. Det er antagelsen, at det er Danmarks største private samling af Kvium-værker.

”Vi har et fantastisk samarbejde med den nordfynske samler, og jeg er personligt helt vild med hans tilgang til værkerne.” siger Per Olesen, ”Selvom værkerne er malet af Kvium, der tilhører toppen af poppen indenfor kunst herhjemme, så ser samleren ikke kunst som noget elitært. Det handler om at vise noget humor, at flytte kunsten fra de hvide vægge og store institutioner til det nære og lokale. Det passer spot on til Nordfyn”

For samleren er det vigtigt, at kunst kommer ud og bliver vist frem. For ham bør kunst være allemandseje og adgangen til den bør være lige for alle. Det væsentligste er, at man betragter og forholder sig til værkerne, ikke hvem der ejer værkerne eller hvorfor de er købt. Derfor er det også samlerens betingelse for at lave denne udstilling, at han og familiens anonymitet bevares.

En stor del af samlingen har aldrig været vist offentligt før, så for både den almindelige kunstnyder og de absolutte Kvium-eksperter, er der noget helt unikt at opleve.

”Vi glæder os helt vildt til at åbne dørene på Geværfabrikken og håber hen over de to måneder at kunne samle over 5.000 gæster. Alt vil naturligvis foregå efter gældende corona-restriktioner” slutter Per Olesen.

Fakta

Kvium collected – en samlers passion Geværfabrikken, Otterup

Åbent i perioden 12. juni til 15. august.

Åbent onsdag-søndag 11-16 og i juli måned: tirsdag-søndag kl. 11.-17

Entre 75,-

Børn under 16 år: gratis adgang

Læs mere om udstillingen her!