I Bygma Otterup har vi mødt direktør Flemming Rosendal og butikschef René Poulsen.

Der er 22 ansatte i Bygma Otterup, som er en del af Bygma Fyn der har syv andre byggemarkeder i denne region. I hele Danmark er der omkring 60 Bygma byggemarkeder.

Flemming anslår, at Bygma har en markedsandel på ca. 35-40 % i det danske marked, og kunderne består af 80% virksomheder og 20% private. René fortæller, at på butiksdelen er fordelingen den samme som i hele byggemarkedet.

Flemming Rosendal

Kunderne kommer fra hele Fyn”, fortæller Flemming Rosendal. ”Det kan være på grund af relationer eller på grund af nærhed til byggepladsen. Der er også et tæt samarbejde med de øvrige Bygma-byggemarkeder på Fyn. Vi hjælper hinanden og leverer til kunden fra den nærmeste afdeling, så lastbilerne skal køre mindst muligt med materialerne, og der udledes et minimum CO2.”

Bygma i Otterup har meget fokus på initiativer der hjælper kunderne, men også dem selv, med at gennemføre den grønne omstilling.

Bygma Otterup

80% af kunderne er i B to B segmentet, så den største kundegruppe er i byggeri og håndværk. Og der er kommet meget store krav til dokumentation i forhold til byggeri og materialer. Det lægger en kæmpe administrativ byrde ude i virksomhederne.  Det vil Bygma meget gerne hjælpe med, og derfor har vi lavet en dokumentationsplatform med navnet Proffdok. Det er et onlineværktøj, hvor du kan dokumentere alt omkring dit certificerede byggeri. Det er ekstremt tidsbesparende, når der skal indsamles bæredygtighedsdokumentation på mængde, volumen og meget andet. Dataindsamling som før kunne tage dagevis, kan nu klares med få klik”, forklarer Flemming.

Han tilføjer, at man i det hele taget kan mærke på de indkøb kunderne gør, at der bliver mere og mere fokus på bæredygtighed. Det betyder også, at Bygma er forpligtet til at indkøbe materialer der er fuldt certificeret, for at kunne levere den nødvendige dokumentation på alle deres varer til byggeriet.

Da mange firmabiler efterhånden er gået over til el-drift, så er Bygma Otterup ved at få sat el-ladestandere op på deres parkeringsplads.

Bygma Otterup

Bygmas hovedkontor har bygget en lille organisation op omkring bæredygtighed. Der er ansat en direktør og tre konsulenter der kører rundt i landet og hjælper de lokale byggemarkeder. Der kan være opgaver som kræver flere kompetencer, end de lokale Bygma byggemarkeder besidder, og her kommer de specialuddannede konsulenter ud og rådgiver medarbejderne.

René, der har ansvar for selve butikken i byggemarkedet, fortæller det både er de professionelle og de private der handler her. Der bliver købt alt lige fra skruer og søm til tøj, sikkerhedssko, værktøj og maling. Haveredskaber, trævare, beslag, vvs-artikler og belysning bliver der også solgt meget af.

Rene fra Bygma Otterup

Jeg lægger meget vægt på, at medarbejderne i butikken er veluddannede, erfarne og ved hvad de taler om. Det er helt essentielt at kunderne får en god rådgivning og i det hele taget en god service. For vi vil jo gerne se dem igen. Jeg lægger også stor vægt på at have det rigtige sortiment i butikken og ikke være bange for at prøve noget nyt. Kunderne vil gerne se nye varer, men de skal også være sikre på at Bygma har det de står og mangler, og det kan nogle gange være en udfordring.”

Bygma er i en fase hvor der bliver åbnet nye byggemarkeder. Både i København og i Svendborg samt i Esbjerg og Thisted åbner helt nye forretninger. De nye byggemarkeder er naturligvis bygget af bæredygtige materialer, og alt er dokumenteret efter de nyeste retningslinjer.

Så en optimistisk lokal ledelse i Bygma Otterup, der ser ind i en positiv fremtid.

Se mere

bygma.dk/otterup