Bogenses gamle havn er noget ganske særligt. Men i weekenden den 20. og 21. juli bliver den noget særligt, særligt. Her er Bogense atter start by for ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe”, hvor godt 50 af Danmarks gamle sejlskibe (2 og 3 master, skonnerter, galeaser og jagter) mødes, og hvor de mandag morgen skal starte den traditionsrige venskabelige kappestrid på vandet.

”Vi er vældigt begejstret”. lyder det fra borgmester Mette Landtved-Holm. ”Vi ved af erfaring, at det er et arrangement der trækker mange mennesker på havnen i Bogense. Den maritime stemning, hvor man går rundt og beundrer de gamle skibe og mærker den helt unikke atmosfære, når så mange sejlfolk er samlet, er noget særligt.

I nyere tid har Nordfyn og Bogense været begunstiget af ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe” i 2018, 2019 og 2022. Det at være startby er noget ganske særligt. Skibene ankommer i løbet af lørdagen og søndagen og mandag formiddag kl. 10:00 forlader skibene Bogense. Et fantastisk syn.

”De tidligere år var fantastiske” lyder det fra direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme. ”Havnen var sort af mennesker, og vi supplerer besøget af de skønne skibe med masser af maritime aktiviteter. Så der er alt mulig grund til at dukke op hen over weekenden.”

Afgangen mandag formiddag er også værd at opleve. Her stævner alle skibene ud af havnen hjulpet på vej af en kanonsalut kl. 10:00. Udover det flotte syn, så kan man også tydeligt mærke på mandskaberne at forventningens glæde er stor på vej mod en uges oplevelser ned gennem Lillebælt.

Se mere

Læs mere om begivenheden på visitnordfyn.dk