Man skal ikke være lang tid i selskab med det nye trekløver hos Bogense Plast, førend man tydeligt mærker at der ikke bare er klare mål, men også mål man meget direkte går efter i udviklingen af virksomheden. Og netop det med at have en plan og følge den, ser ejerne Per Grunddal Jørgensen, Anja Drewsen og Ib Jensen som helt afgørende for at nå de mål, der er sat for virksomheden i årene frem.

I pressemeddelelsen fra den 3. april fremgår det, at aktierne skiftede hænder pr. 1. april 2020. Freddy Tindhof sælger sin andel på 75% i et management buy out, hvorefter Freddy efter mange års aktivt virke nu træder tilbage for at nyde sit velfortjente otium.

Virksomheden er specialiseret i sprøjtestøbning af avancerede plastkomponenter til nogle af Europas helt store industrivirksomheder. Produktionen på virksomhedens 50 sprøjtestøbemaskiner er avanceret og udpræget højvolumen. Processerne er præget af en meget høj grad af automation og IT-integration, som understøtter en udbredt digitalisering af forretningsgangene.

bogense plast

Partnerskaber med store markedsledende danske virksomheder rimer måske ikke på Danmarks hyggeligste købstad, men når man går rundt i den 7.600 kvm store industribygning på Fynsvej i Bogense, er det svært ikke at blive imponeret. Robot efter robot spytter masser af plastdimser ud, faktisk nogle af de mest avancerede 3 komponentstøbninger, som kun få kan producere. Og netop samspil mellem medarbejderne, maskinerne og robotterne er en helt afgørende nøgle for succesen hos Bogense Plast. For udover kvalitet, dokumentation af samme og mange andre aspekter, så kræves der konkurrencedygtige priser. Det kræver automatisering og færrest mulige hænder. Så et spørgsmål dukker fluks op; er der så udsigt til færre medarbejdere?

Anja Drewsen COO, der har været hos Bogense Plast siden 1996: ”Nej, det er ikke vores plan at være færre folk, måske endda tværtimod.  Men der er ingen tvivl om, at det mere og mere bliver faglærte medarbejdere, vi efterspørger og selvfølgelig også vidensmedarbejdere som bl.a. ingeniører med de rette kompetencer.” Anja Drewsen fortsætter: ”Vi tilbyder spændende opgaver samt gode og stærke værdier og for os, med 30 km til Odense, er det ikke noget problem at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Vi er begunstiget af en god og kompetent arbejdskraft fra Nordfyn, og har også medarbejdere fra f.eks. Vejen, Vejle, Langeskov og Nyborg.”

bogense plast

Én af pendlerne er Ib Jensen (medejer med 10%), der med bopæl i Fredericia dagligt tager de godt 40 km til Bogense. Udover at styre finanserne og levere det økonomiske overblik, så er det bl.a. Ibs opgave at producere de nødvendige ledelsesrapporter med udspring i gode solide data. En massiv satsning på datamining vurderes også af trekløveret som afgørende for Bogense Plasts fremtid.

Administrerende direktør Per Grunddal Jørgensen (startede i Bogense Plast i 1988), har i de seneste mange år ledet virksomhedens teknologiudvikling og salg.

Selvom virksomheden har investeret meget store summer gennem de seneste år, så er det stadig nødvendigt og en væsentlig forudsætning for vores målopfyldelse, at der fortsat investeres i de nødvendige teknologier og at virksomheden holdes i ”god form”.”

Læs mere

bogenseplast.dk