Nordfyns Erhverv og Turisme afholder sin ordinære generalforsamling den 4. maj. Traditionen tro kåres årets nordfynske iværksætter af jer medlemmer, der møder op.

Bestyrelsen i NEET har nomineret tre nordfynske startups til prisen som Årets Iværksætter.

Kriterierne er:

  • Virksomheden er startet op inden for de sidste tre år.
  • Succes kendetegner virksomheden.
  • Virksomheden vækster.
  • Der ligger en god ide bag.
  • Økonomisk levedygtighed.

Det er tre meget forskellige virksomheder, der er nomineret. Både hvad angår branche, men også med hensyn til ejerne.

Samstemmende er det dog gode ideer, nytænkning og en stålsat vilje der kendetegner de folk, der står bag de nye virksomheder.

Her kommer en kort præsentation af de nominerede:

MKS ejer

MK VVS & Teknik ApS, Otterup

Indehaver Claus Kjellstrøm fortæller, at virksomheden er en klassisk VVS-forretning. De laver alt inden for branchen, men har nu udvidet med blikarbejde. Og det bliver der mere og mere af.

Kunderne er både private og virksomheder, og opgaverne er både i den lille ende, men også store projekter. Der er er også gang i masser af andre opgaver, såsom luksussommerhuse, hvor der er meget VVS-installation involveret.

Der er også virkelig gang i salg og installation af varmepumper.

Virksomheden er kun lige ved at have to år på bagen, og alligevel er der nu fem ansatte. Desuden ledes der med lys og lygte efter endnu en svend, og nok også yderligere to inden året er omme.

Der tjenes penge, og omsætningen går kun én vej, det er opad. Og væksten vil fortsætte.

Kundesegmentet befinder sig ikke kun på Nordfyn, men i høj grad også i både Odense og trekantområdet.

gul hund ejere

Gul Hund, Otterup

Ulrik Ærenlund er manden bag virksomheden Gul Hund. Han fortæller at det er en markedsføringsvirksomhed, der har den primære opgave at få andres virksomheder til at vokse. Synes en virksomhed at de har nået et max, så kan Gul Hund hjælpe dem videre i jagten på vækst.

Mere konkret drejer det sig om at få struktur på vejen mod yderligere vækst. Gul Hund har også formået at redde virksomheder fra lukning, for eksempel ved at få lukket de dele ned, der ikke var rentable på sigt.

Ulrik vil gerne få andres virksomheder til at vækste for derigennem at vækste sin egen virksomhed.

På sigt skal Gul Hund være en virksomhed med seks til syv medarbejdere. Det vil være en størrelse, der rammer præcis det, der ønskes omkring bredden af viden i forhold til rådgivning af kunderne. I dag er bredden funderet i samarbejde med andre selvstændige aktører.

Økonomisk går det rigtig godt for virksomheden Gul Hund, og Ulrik ser en fortsat ekspansion og vækst forude.

møber ejere

Restaurant MøBer, Bogense

For ejerne af restauranten MøBer, Xenius og Frederik med det fælles efternavn Mønster Berner Nielsen, er det en stor drøm, der er gået i opfyldelse med åbningen af spisestedet.

Ejerne fortæller at det ikke kun er mad de sælger, men i høj grad gode oplevelser til kunderne. Gæsterne er simpelt hen i centrum og skal netop gå fra restauranten med den gode oplevelse.

De brænder begge for MøBer og fortæller, at restauranten har nået en status de først havde forventet skulle nås om et år eller to.

Det kan de takke deres trofaste publikum for, siger de begge, og fortæller om deres mange gengangere blandt gæsterne.

Der er gæster der sparer op og kommer en gang om måneden, og der er ligeledes gæster der kommer hver gang, menuerne skifter.

De startede MøBer op i juni måned 2020, og bortset fra coronanedlukning har de oplevet en meget stor omsætningsfremgang, liggende på 20-30%.

Undervejs har fået indrettet restauranten som de vil have den, og som de ønsker den skal fremtræde når de byder gæsterne velkommen.

Fremtiden vil byde på forskellige events hen over året, blandt andet kunstaftener og vinsmagninger. Derigennem skal der tiltrækkes flere gæster uden for de absolutte højsæsoner.

Allerede nu savner de flere medarbejdere, og det bliver endnu flere der skal til, som fremtidsplanerne ser ud.

 

Det er et meget stærkt felt, deltagerne på NEET’s generalforsamling skal forholde sig til, når årets iværksætter 2021 skal vælges.

Læs mere

moeber.dk

mk-vvs.dk

gulhund.dk