Hvis nogle af de tomme butikslokaler kan få liv igen i form af initiativrige iværksættere, kan det skabe mere liv i byerne, tiltrække flere kunder og få iværksætteres drømme om egen butik gjort til virkelighed.

I dagens Danmark er det svært at skaffe den nødvendige kapital til opstart af en butik, og det er måske også svært i en opstartsfase at finansiere en høj månedlig husleje.

Kan man få nogle af disse udfordringer til at gå op i en højere enhed, er det en win-win situation.

I Nordfyns Erhverv og Turisme er man gået ind i et samarbejde med Nordfyns Bank, handelsstandsforeningerne, Nordfyns Kommune og Jysk Fynske Medier om at hjælpe nye iværksættere inden for butiksområdet. Det er Palle Andersen fra NEET, der er tovholder i projektet. Palle har livslang erfaring fra detailhandelen og god mulighed for at rådgive og vejlede kommende butiksejere.

Vi har et rigtig godt handelsliv her på Nordfyn, men det kan blive meget bedre, hvis der kommer liv i nogle af de tomme butikker. Vi har været i kontakt til udlejerne af alle de tomme lokaler, og der har været en positiv dialog om størrelsen af huslejen for start-ups. Udlejerne kan godt se fornuften i en proces med at få liv i de tomme butikker.”

Nordfyns Bank og Jysk Fynske Medier vil blandt andet bidrage med markedsføring og eventuel startkapital for at komme i gang.

Et iværksættermøde den 9. februar er startskud til processen, og her er alle interessenter og iværksætteraspiranter meget velkomne. Torsten Bo Jørgensen, der er specialist i detailhandel, vil fortælle iværksætterne om at starte egen butik op på den rigtige måde – for Nordfyn er ikke det værste sted at starte en ny butik op.

Iværksætterne får også gode råd om hvilke ledige lokaler i hvilke byer, der vil passe til deres idé, og hvilke byer, der mangler bestemte brancher og sortimenter, så man finder det helt rigtige sted at starte.

Handelsstandsforeningerne vil fortælle om de mange events og arrangementer, der hvert år finder sted i det nordfynske. Sammen med de mange turister, der hvert år besøger Nordfyn, skaber det et godt fundament for at drive en butik.

Har man bare en lille ide om at drive en butik i en af de nordfynske byer, så skal man møde op til iværksættermødet. Her er alle muligheder for at få svar på spørgsmål, få gode ideer og frem for alt få at vide, hvordan man kommer rigtigt fra start som ny butiksejer.”

En opfordring fra Palle lyder på at sprede budskabet, så alle interesserede bliver opmærksomme på mødet.

I NEET er vi parat til at hjælpe alle, der har lyst til at starte op, og det gælder i alle faser, en iværksætter skal igennem. Både forretningsplan, indretning, koncepter, markedsføring, økonomi og hvad der ellers dukker op undervejs, står vi klar til at hjælpe med.

Har du en ide om at starte din egen butik op på Nordfyn? Så mød op i Nordfyns Banks lokaler i Bogense den 9. februar til iværksættermøde.

I behøver selvfølgelig ikke at vente til 9. februar, hvis I gerne vil i gang. Palle Andersen (tlf. 23 30 38 16) og Martin Hjort (tlf. 61 19 15 99) fra NEET er klar ved telefonerne allerede nu.

Læs mere

neet.dk/bliv-chef-i-egen-butik

Vil du være chef i egen butik? Tilmeld dig og hør mere på mødet!

    Ved tilmelding accepterer jeg, at Nordfyns Erhverv og Turisme må kontakte mig med informationer vedrørende ’Bliv chef i egen butik 2023’

    Denne formular bruger Akismet til at reducere spam. Få mere at vide om, hvordan dine data behandles.