”De eneste ord, der føles passende efter denne weekends enorme cyklecross fest på Nordfyn, er ”Tusind, tusind tak, alle sammen”. Tak til rytterne for deres fabelagtige præstationer. Tak til de mange tilskuere, som skabte den atmosfære og fest, vi drømte om. Tak til vores kommercielle partnere og til UCI og vores samarbejdspartnere i CrossDenmark – DCU, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn. Tak til den store medieinvasion fra ind- og udland og sidst men ikke mindst tak til den enorme lokale opbakning. Fra Bogenses borgere og handelsdrivende samt fra de mange hundrede frivillige. Det er vores inderlige håb, at alle har haft en forrygende oplevelse og at vi forhåbentlig får mulighed for at byde alle hjerteligt velkommen igen i en ikke alt for fjern fremtid.”
(Per Olesen, direktør, Nordfyns Erhverv og Turisme).

VM i Cyklecross i Bogense har nu fundet sted – og vi fik sat et flot, flot aftryk på den helt store verdensscene i cyklecrossens berømte mudder.

Et verdensmesterskab fra en af verdens største idrætsorganisationer blev fredag den 27. januar 2017 tildelt Danmark og Nordfyn, og efter 2 års intense forberedelser kulminerede det hele i weekenden – og sikke en oplevelse det har været.

Efter fem spændende og intense løb på den spektakulære rute i Bogenses smukke og autentiske havnemiljø var der uddeling af 5 x guld-, sølv- og bronzemedaljer, og 5 verdensmestre kunne iføre sig den regnbuestribede VM-trikot.

”Cykling har en helt særlig egenskab til både at vække stærke følelser og forene mennesker på tværs af alder, køn, nationer og kulturer. Og disse dage har været én lang fejring af beundringsværdige atleter og vores fantastiske sport. Vi er meget taknemmelige for den glæde og begejstring, som cykelfans fra hele verden har bragt til Danmark denne weekend, og vi må igen konstatere, at samarbejdet mellem UCI, Sport Event Denmark, Sport Event Fyn, Nordfyns Erhverv & Turisme og Danmarks Cykle Union har været et skoleeksempel på, hvad vi kan opnå i fællesskab. Denne event vil stå prentet i vores hukommelse og cykelsportshjerter i mange, mange år. Kæmpe tak til de flere end 500 frivillige, der har gjort det muligt at løfte så stor en event. Og stort tillykke til de nye verdensmestre – forhåbentlig vil Bogense og Danmark også have en særlig plads hos dem altid.”
(Henrik Jess Jensen, formand, Danmarks Cykle Union)

Med godt 15.000 mennesker omkring banen – fordelt på en gråmeleret lørdag og en strålende solskins-søndag – samt 100.000 seere på TV 2 Sport – og mere end 400 gange det antal målt globalt – fik Nordfyn og Bogense i weekenden en eksponering, man ved sine fulde fem ikke kunne have drømt om på forhånd.

”VM i cyklecross kom med et fyrværkeri af store resultater og spraglede tilskuere her i weekenden. Siden World Cuppen for godt et år siden har arrangørerne arbejdet stenhårdt på at skabe en event, som kunne gå over i den nordfynske historie. Der var sort af mennesker på eventpladsen, og Hans Kongelige Højhed var i dag med til at kaste endnu mere glans over VM’et. I samarbejde med DCU, Sport Event Fyn og Nordfyn Erhverv og Turisme har vi markeret Danmark på cyklecross-verdenskortet.”
(Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark)

Arrangementet har fået så mange positive tilbagemeldinger, som man overhovedet kunne ønske sig fra rytterne, de godt 200 danske og internationale medier, tilskuerne, repræsentanter for såvel den internationale cykleunion (UCI) som Danmarks Cykle Union (DCU). Ja, selv H.K.H. Kronprinsen sagde det: ”VM i cyklecross i Bogense var en succes uden sidestykke.”

”Det har været en sand fornøjelse at løfte værtskabet for VM i cyklecross sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme, Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark. Med godt 200 pressefolk, der har sendt billeder, tekst og lyd ud fra Bogense og horder af cyklecrossfans fra mange forskellige nationer, der henover weekenden har oplevet den smukke kystnære kulisse, har vi ikke bare sikret en meget fornuftig turismeøkonomi til Fyn. Vi har også endnu engang fået sat Fyn på verdenskortet som en cykelø i særklasse.”
(Jakob Staun, eventchef, Destination Fyn)

”Gæstfrihed”, ”Imødekommenhed” og ”Professionel organisation” er alle blandt de mange positive vendinger, som tilskuerne, VM-partnerne og medierne har sagt og skrevet i forbindelse med arrangementet. Ikke kun møntet på arrangørgruppen – men i mindst lige så høj grad rettet mod Nordfyns borgere, mod Bogenses næringsdrivende samt mod de mere end 400 frivillige, der har ydet en enorm indsats.

Alle har I aktier i denne enestående succes – Sammen skabte vi historie på Nordfyn….Tak for det. 

Se mere

Se gallerier fra VM i cyklecross på crossdenmark.dk!

Se videoer med higlights fra VM i cyklecross i Bogense!