Lyd- og lyshyldesten på Bogense Rådhus blev en velbesøgt happening. Hyldesten er finansieret af NEET og Meny i Bogense

Når man besøger Bogense Kyst Camping, First Camp Bogense City eller et af sommerhusbureauernes nøgleudleveringssteder, så oplever man med sikkerhed en høj grad af gæstfrihed.
Skulle man i påsken 2021 have besøgt MENY, REMA  1000, Netto eller én af de mange interessante og spændende specialvarebutikker i Bogense, så ville man normalt ikke have oplevet den samme gæstfrihed. Ikke af ond vilje, men fordi der under normale omstændigheder ville være lukket.

Takket være en god indsats af Nordfyns Kommunes jurister og andre gode folk på Rådhuset i Bogense blev der fundet en løsning, der gjorde at påsken i 2021 blev en påske med høj grad af gæstfrihed hos de omtalte butikker. Det lykkedes nemlig, med opbakning fra kommunalbestyrelsen, at lave en event, nemlig en lyd- og lyshyldest på Bogense Rådhus, der dels kunne markere Rådhusets 100 års fødselsdag og skabe en lille happening for såvel turister som lokalbefolkning, men som også kunne bruges som løftestang til, at butikkerne i Bogense måtte holde åbent.

Et projekt der skabte interesse også udenfor for Bogenses byskilte. DR P4 Fyn, TV2 Fyn og BT var nogle af de medier, der Langfredag fulgte interesserede med og bragte masser af god omtale til Nordfyn og Bogense. I sig selv positivt, men først og fremmest OG vigtigst, så forlyder det, at detailhandlen i Bogense har haft god omsætning i hele påskeugen.

Det er superglædeligt. Men hvad der er knap så glædeligt, er at vi jo stadig er ramt af lukkeloven. Mens Blåvand, Vejers, Henne Strand, Hvide Sande, Søndervig og mange andre turistbyer på Vestkysten kan udvise gæstfrihed og holde åbent, også på helligdagene, så må vi erkende, at det ikke er tilfældet i Bogense. Dette selvom Bogense er ”stopfyldt” med turister på disse helligdage.
Og på det meget relevante spørgsmål om, hvad vi har tænkt os at gøre ved det, er det oprigtige svar: ”Det ved vi ikke”.
Vi vil her efter påske evaluere oplevelsen og drøfte næste skridt.