Det er alligevel imponerende, så mange ting der foregår i de nordfynske byer. Mange gange er det faktisk ret store arrangementer, der løber af stablen i de små bysamfund.

Således også den kommende Bierfest i Hårslev. Den foregår lørdag den 28. september og er med det hele, der hører til ved rigtig bierfest. Masser af øl, schnitzel og selvfølgelig musik, der hører til.

Igen er det frivillige, der står bag sådant et arrangement, ellers kan sådan en byfest ikke lade sig gøre. Det har også vores borgmester, Morten Andersen, påpeget gang på gang.

Vi skal høre hvad manden der styrer løjerne, Lasse Mogensen, der til daglig kører som agent for Frisko Is, siger om at arrangere en byfest med indbygget bierfest.

”Det hele handler jo om en stor fest i Hårslev Hallen, hvor der helst skal sælges en masse øl til en masse glade mennesker. I Hårslev er der en masse engagerede mennesker, der gerne vil gøre en indsats for at få byen på landkortet.”

Det er heller ikke første gang, de har fået noget op at stå i byen. Her har tidligere været andre større engagementer med blandt andet Kandis. De synes alle, at det er sjovt at lave ting, der er større end byen egentlig er berettiget til. Lasse beretter, at det jo ikke kun er lokale, der kommer til disse arrangementer. Det trækker både folk fra Odense og andre dele af Fyn.

”Og det er jo rart der kommer så mange, og lægger penge i de lokale kasser,” griner Lasse.

Han fortæller også, at der som en ekstra service kører busser fra en lang række byer til Hårslev som en del af arrangementet.

”Der er jo helst ikke nogen der skal køre hjem, da det lægger en dæmper på salget af øl,” uddyber han.

Lasse understreger, at der også er helt specielle tilbud til virksomheder, der vil bruge arrangementet som en kærkommen anledning til at invitere medarbejderne en tur i byen

Lasse fortæller videre, at det er de mange frivillige, der trækker læsset. Det sker i samarbejde med Nordfyns Koncert og Eventforening, der også har en række frivillige at trække på.

Dejligt, at sådan noget kan lade sig gøre i så stor udstrækning her på Nordfyn.

Læs mere om Bierfest i Hårslev Hallen!